fbpx

Australian Open: Για το βήμα παραπάνω ο Τσιτσιπάς

Australian Open: Για το βήμα παραπάνω ο Τσιτσιπάς

Για την έβδομη διαδοχική του συμμετοχή στο Αυστραλιανό Όπεν, που ξεκινάει τη Δευτέρα 16/1, ετοιμάζεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στο πρώτο, ημερολογιακά, Grand Slam της σεζόν, ο Έλληνας πρωταθλητής ευελπιστεί να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες παρουσίες του, δηλαδή τις τρεις συμμετοχές στα ημιτελικά. Παρόλο που αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως τα χωμάτινα γήπεδα είναι το… φόρτε του, στη σκληρή επιφάνεια του αυστραλιανού τουρνουά, ο Τσιτσιπάς έχει να επιδείξει αρκετές αγωνιστικές επιτυχίες. Δεν είναι τυχαίο πως μετράει 15 νίκες και μόλις πέντε ήττες, έχοντας ίδιο ποσοστό με το Roland Garros (75%).

Ο αποκλεισμός του Φέντερερ και ο πρώτος ημιτελικός

Στην πρώτη του συμμετοχή, το 2017, μπορεί να αποκλείστηκε από τον δεύτερο προκριματικό και την επόμενη χρονιά από τον πρώτο γύρο, ωστόσο, το 2019 έφτασε μέχρι τον ημιτελικό. Μάλιστα, τη χρονιά εκείνη έκανε ιδιαίτερα… αισθητή την παρουσία του, αφού απέκλεισε στον τέταρτο γύρο με 3-1 σετ τον Ρότζερ Φέντερερ, κάτοχο του τίτλου της προηγούμενης σεζόν.

YouTube video

Συνέχισε στα προημιτελικά, όπου άφησε εκτός τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, όμως στα ημιτελικά βρέθηκε απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ. Εκεί ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Ισπανό πρωταθλητή, ωστόσο, αυτή ήταν η, μέχρι τότε, καλύτερη πορεία του σε κάποιο από τα τέσσερα Grand Slam. Το 2020 δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένο, αφού αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο.

Το 2021, έχοντας ανέβει πλέον στο Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης, έφτασε και πάλι στα ημιτελικά. Είχε προηγηθεί ένας εκπληκτικός αγώνας στα προημιτελικά, όπου ο 24χρονος Έλληνας, βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ από τον Ναδάλ. Όμως έκανε την ανατροπή, πήρε τη νίκη με 3-2 σετ και κατάφερε να προκριθεί για δεύτερη φορά στους «4» της διοργάνωσης.

YouTube video

Εκεί αντιμετώπισε τον Ντάνιλ Μεντβέντεφ, από τον οποίον έχασε με 3-0 σετ.

Ο… κακός δαίμονας Μεντβέντεφ

Η περυσινή σεζόν ήταν μια σχεδόν… επανάληψη της προηγούμενης, αφού ο Τσιτσιπάς έφτασε και πάλι στα ημιτελικά, με αντίπαλο ξανά τον Μεντβέντεφ. Εκεί γνώρισε για ακόμα μια φορά την ήττα, αυτή τη φορά με 3-1 σετ. Δε θα ήταν άτοπο να πει κανείς πως στη διοργάνωση που ξεκινάει σε λίγες μέρες, ο Έλληνας πρωταθλητής ευελπιστεί αυτή τη φορά να κάνει το βήμα παραπάνω και να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις