fbpx

Australian Open: Δικαίωμα συμμετοχής και με COVID-19

Australian Open: Δικαίωμα συμμετοχής και με COVID-19

Ο διευθυντής του Αυστραλιανού Όπεν Κρεγκ Τάιλι επιβεβαίωσε το δικαίωμα που θα έχουν οι συμμετέχοντες να μην περνούν από τεστ για τον κορονοϊό και θα μπορούν να αγωνιστούν ακόμα και αν έχουν μολυνθεί από τον ιό, μία τεράστια διαφορά συγκριτικά με το προηγούμενο πρωτόκολλο.

 Ο Τάιλι τόνισε ότι αυτή η αλλαγή δείχνει πως διαχειρίζεται πλέον η χώρα την κατάσταση. «Θέλαμε απλά να ακολουθήσουμε τα όσα ισχύουν στην κοινωνία», είπε. «Κάναμε ένα βήμα εμπρός συστήνοντας όποιος είναι ασθενής να μείνει μακριά και το ιατρικό μας επιτελείο θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και αυτό θα ισχύει και για τους παίκτες. Κάναμε σαφές ότι αν κάποιος δεν αισθάνεται καλά θα μπορεί να μείνει σπίτι. Είναι ένα φυσιολογικό περιβάλλον για εμάς και όπως συνέβη με το κρίκετ θα υπάρχουν και παίκτες που θα αγωνίζονται με κορονοϊό».

 Πρόσφατα ο Αυστραλός αθλητής του κρίκετ, Ματ Ρενσόου, συνέχισε να αγωνίζεται με την εθνική του ομάδα απέναντι στη Νότια Αφρική στο Σίδνεϊ αν και είχε μολυνθεί. Ο ίδιος έμεινε απομονωμένος από την υπόλοιπη ομάδα εκτός αγωνιστικού χώρου έως ότου έδωσε τρία αρνητικά τεστ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις