fbpx

Σακελλαρίδη-Ίμπου 2-0: Πρόκριση στον 2ο γύρο του Μόναστιρ

Σακελλαρίδη-Ίμπου 2-0: Πρόκριση στον 2ο γύρο του Μόναστιρ

Την πρόκριση στον 2ο γύρο του ITF Pro τουρνουά των 40.000 δολαρίων πήρε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, το οποίο διεξάγεται στο Μόναστιρ της Τυνησίας. Η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ της Ινές Ιμπού (6-2, 6-4), σε μία ώρα και 39 λεπτά παιχνιδιού, και συνεχίζει κανονικά στη διοργάνωση.

Στο 1ο σετ, μέχρι και το 4ο game το παιχνίδι έμοιαζε αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο τενίστριες να διατηρούν την ακεραιότητα του σερβίς τους (2-2). Στο αμέσως επόμενο όμως, η Σαπφώ έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης, ενώ διεύρυνε το προβάδισμά της με ένα μεγάλο hold στο 6ο game (6 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα).

Η No. 189 της παγκόσμιας κατάταξης δεν επαναπαύτηκε, και με νέο break απείχε ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του πρώτου σετ, το οποίο έκανε, καθώς στο 8ο game κράτησε στον έναν πόντο την 24χρονη Αλγερινή αντίπαλό της, θέτοντας τις βάσεις για τη νίκη (6-2).

Στο 2ο και τελευταίο σετ, με βάση την έκβαση του αγώνα, η Σακελλαρίδη συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, πραγματοποιώντας νέο σερί με 3 κερδισμένα games (3-0). Η Ίμπου έσβησε το ένα από τα δύο break, ενώ στο 5ο game πλησίασε ακόμα περισσότερο στο σκορ (3-2), όμως στη συνέχεια η Σαπφώ, αρχικά με love game (40-0) και μετά με νέο break, κλείδωσε επί της ουσίας την πρόκριση (5-2).

Τελευταία αντίδραση της Αλγερινής τενίστριας ήταν να σπάσει εκ νέου το σερβίς της Σαπφούς, αλλά και να την κρατήσει στο 15 στο 9ο game, αλλά δεν αποσόβησε την ήττα στο 10ο και τελευταίο game (6-4).

Στον επόμενο γύρο, η Ελληνίδα διεθνής θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της 25χρονης, αλλά και No. 239 στην παγκόσμια κατάταξη, Ιρίνα Σιμάνοβιτς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις