fbpx

Australian Open, Παπαμιχαήλ-Γιάνι 2-0: Πρόκριση και πρώτη νίκη καριέρας στη Μελβούρνη

Australian Open, Παπαμιχαήλ-Γιάνι 2-0: Πρόκριση και πρώτη νίκη καριέρας στη Μελβούρνη

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ παίζοντας ουσιαστικό και κατά διαστήματα εντυπωσιακό τένις, κατάφερε να επικρατήσει της Νο111 του κόσμου Ρέκα Λούκα Γιάνι με 6-1, 6-0 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο του Australian Open, σημειώνοντας την πρώτη νίκη καριέρας στη διοργάνωση. 

Η Ελληνίδα τενίστρια εμφανίστηκε αρκετά συνεπής από τη θέση του σερβίς ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 69% κερδισμένους πόντους στο 1ο (27/39) και 54% (7/13) στο 2ο, σημείωσε 14 winners, ενώ είχε και 17 αβίαστα λάθη σχεδόν τα μισά από την αντίπαλό της (32).

Η Παπαμιχαήλ ωστόσο είχε και εξαιρετική παρουσία πάνω στο φιλέ κερδίζοντας τους 9 από τους 12 πόντους που διεκδίκησε σε αντίθεση με το 9/21 της Γιάνι.

Εκτός των παραπάνω η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια έδειξε ψυχραιμία σε σημεία τα οποία μπορεί και να έβαζαν μέσα στο παιχνίδι την τενίστρια από την Ουγγαρία.

Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν στο 6ο game του 1ου σετ, που κράτησε 18 λεπτά(!) στο οποίο η Παπαμιχαήλ έφτασε σ’ ένα τεράστιο hold σβήνοντας 4 break-points κάνοντας το 5-1.

Το εξαιρετικό και σταθερό παιχνίδι της Παπαμιχαήλ εκνεύρισε αρκετές φορές την Γιάνι που αντίθετα δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στη “συμπαγή” Ελληνίδα τενίστρια.

Η Παπαμιχαήλ ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση κατακτώντας τα πρώτα 4 games του αγώνα (έχοντας και δύο break) με τη Γιάνι να μειώνει σε 4-1 κερδίζοντας το πρώτο της και μοναδικό όπως εξελίχθηκε, game στον αγώνα.

Από εκεί και πέρα η Παπαμιχαήλ κατέκτησε τα επόμενα 8 games φτάνοντας στη νίκη και στην πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Σέρβα και Νο153 του κόσμου Όλγα Ντανίλοβιτς η οποία με τη σειρά της επικράτησε της Βραζλιάνας (Νο216), Καρολίνα Άλβεζ με 6-2, 6-4.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις