fbpx

Κατέκτησε τον τίτλο στην Αδελαΐδα ο Νόβακ Τζόκοβιτς (pic,vid)

Κατέκτησε τον τίτλο στην Αδελαΐδα ο Νόβακ Τζόκοβιτς (pic,vid)

Εντυπωσιακή επιστροφή στο ματς από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και κατάκτηση του τίτλου στο Adelaide International, κόντρα στον αξιόμαχο Σεμπάστιαν Κόρντα με 2-1 σετ (6(8)-7, 7-6(3), 6-4), μετά από 3(!) ώρες και 9 λεπτά παιχνιδιού.

Ο 35χρονος Σέρβος, καθώς και No. 5 της παγκόσμιας κατάταξης, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, μιας και ηττήθηκε στο πρώτο σετ, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως “γλύτωσε” σε championship pont του 22χρονου Αμερικανού, για να φτάσει την κατάκτηση του 92ου τίτλου της καριέρας του.

Στο 1ο σετ, μέχρι και το 8ο game οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο break, με την αρχή να κάνει ο Κόρνα στο αμέσως επόμενο, παίρνοντας ολοφάνερο προβάδισμα για την κατάκτησή του (5-4).

Στο 10ο game, ο Νόλε έσβησε το break του αντιπάλου του, και εν συνεχεία υπερασπίστηκε το σερβίς του, εξασφαλίζοντας το tie-break, το οποίο ήρθε, μιας και ο Σεμπάστιαν με ένα μεγάλο hold ισοφάρισε στο 12ο game (6-6). Μετά από ένα σχετικά σύντομο tie-break, ο Κόρντα επιβλήθηκε με 10-8, και έβαλε σε… μπελάδες τον Τζόκοβιτς.

Στο 2ο σετ, κανείς από τους δύο δεν επέτρεπε στον άλλον να ξεφύγει με κάποιο break, και έτσι για μία ακόμα φορά το παιχνίδι οδηγήθηκε στην “παράταση”, ώστε να αποφασιστεί εκεί το αν θα έχουμε νικητή ή 3ο και τελευταίο σετ.

Στο tie-break, μετά από 14 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα, ο Νόβακ στάθηκε πιο ψύχραιμος και επικράτησε με σκορ 7-3, φέρνοντας τον τελικό στα ίσα.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, με τον Νόλε να σερβίρει εξαρχής, οι δύο τενίστες δεν άλλαξαν φιλοσοφία, θέτοντας ως πρώτο στόχο και πάλι την ακεραιότητα των σερβίς τους.

Μέχρι και το 9ο game και οι δύο ήταν άψογοι σε αυτό, όμως στο αμέσως επόμενο ο Σέρβος βρήκε τον τρόπο να σπάσει για 2η φορά το σερβίς του Κόρνα, ώστε να ολοκληρώσει με επιτυχία τις αγωνιστικές του προσπάθειες στην Αδελαΐδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις