fbpx

United Cup, Ελλάδα-Ιταλία 1-3: “Λύγισε” η Γραμματικοπούλου, εκτός τελικού η ελληνική ομάδα (vid)

United Cup, Ελλάδα-Ιταλία 1-3: “Λύγισε” η Γραμματικοπούλου, εκτός τελικού η ελληνική ομάδα (vid)

Δεν κατάφερε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου να συνεχίσει τις νίκες για την Ελλάδα, αφού έχασε με 2-0 σετ (2-6, 36) απέναντι στην Λούσια Μπρονζέτι, με την Ιταλία να περνάει στον τελικό του United Cup στο Σίδνεϊ.

Να σημειωθεί ότι, η Γραμματικοπούλου επιλέχθηκε την τελευταία στιγμή να παίξει στο 4ο rubber του ημιτελικού της Ελλάδας με την Ιταλία, στη θέση της Δέσποινας Παπαμιχαήλ, καθώς γνώριζε ήδη καλά την Μπρονζέτι, την οποία είχε κερδίσει και στις δυο επίσημες αναμετρήσεις που είχαν δώσει στο παρελθόν, στα προκριματικά του US Open το 2021 και στο 125άρι του Βανκούβερ τον περασμένο Αύγουστο.

Έτσι, η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρώτο United Cup που διεξήχθη σε τρεις διαφορετικές πόλεις της Αυστραλίας, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή πορεία μέχρι τα ημιτελικά.

Στον τελικό του United Cup η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την ομάδα των ΗΠΑ, όπου με τη σειρά της κέρδισε 5-0 την Πολωνία στον πρώτο ημιτελικό.

Στο 1ο σετ, η Γραμματικοπούλου, δεν ξεκίνησε καλά, αφού βρέθηκε γρήγορα πίσω με 0-4. Παρόλα αυτά, ισορρόπησε την κατάσταση, είχε και διπλό break point για να μειώσει σε 4-2, όμως η Ιταλίδα αντίπαλός της έκανε το 5-1, για να κλείσει λίγο μετά και το σετ, στο 6-2.

Το 2ο σετ ήταν πιο ανταγωνιστικό, με την Μπρονζέτι να παίρνει προβάδισμα με break (2-1) και τη Γραμματικοπούλου να κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει στο παιχνίδι. Στη συνέχεια, όμως η Ιταλίδα έδειξε πιο ψύχραιμη και με ένα ακόμη break στο τελευταίο game, ολοκλήρωσε τη νίκη της μετά από 1 ώρα και 19 λεπτά αγώνα.

Επόμενο ραντεβού για τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι το Australian Open (16-29/1), με Στεφ και Μαρία να έχουν, φυσικά, θέση στο κυρίως ταμπλό και με Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου να διεκδικούν το εισιτήριο μέσω προκριματικών την προσεχή εβδομάδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις