fbpx

Τρία στα πέντε τελευταία Γκραν Σλαμ δίχως το Νο1 του κόσμου!

Τρία στα πέντε τελευταία Γκραν Σλαμ δίχως το Νο1 του κόσμου!

Η ανακοίνωση της απόσυρσης συμμετοχής του Κάρλος Αλκαράθ από το Αυστραλιανό Όπεν, πέρα από την πασιφανή στέρηση ενός σπουδαίου τενίστα από τα κορτ της Μελβούρνης και εκ των φαβορί για τον τίτλο, δημιουργεί και ένα στατιστικό αξιοπερίεργο. Συγκεκριμένα, το μέιτζορ της Αυστραλίας θα είναι το τρίτο από τα πέντε τελευταία Γκραν Σλαμ όπου θα διεξαχθεί δίχως την παρουσία του Νο1 του κόσμου, στους άνδρες.

Η αρχή είχε γίνει πέρσι, πάλι στην Αυστραλία, όπου ο τότε Νο1 Νόβακ Τζόκοβιτς, έπειτα από μία πρωτοφανή περιπέτεια, εν τέλει δεν έλαβε έγκριση για είσοδο στη χώρα, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί. Στο Γουίμπλεντον της ίδιας χρονιάς το Νο1 του κόσμου ήταν ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ωστόσο η απαγόρευση συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων παικτών στο τουρνουά τον άφησε εκτός ταμπλό.

Τώρα, με τον Κάρλος Αλκαράθ να μείνει εκτός Αυστραλιανού Όπεν λόγω τραυματισμού, αυτή θα είναι η τρίτη μέιτζορ διοργάνωση εντός ενός 12μήνου όπου ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης δεν θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του τροπαίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις