fbpx

Καρολίν Γκαρσία: «Η ήττα έγινε δικαιολογία για τη βουλιμία»

Καρολίν Γκαρσία: «Η ήττα έγινε δικαιολογία για τη βουλιμία»

Η Καρολίν Γκαρσία αποκάλυψε ότι έδωσε μάχη με τη βουλιμία και ότι η ήττα αποτέλεσε δικαιολογία για εκείνη ώστε να τρώει περισσότερο.

 Η 29χρονη Γαλλίδα είχε μία εξαιρετική περασμένη σεζόν κατακτώντας τέσσερις τίτλους περιλαμβανομένου εκείνου στο WTA Finals ενώ έκλεισε τη χρονιά στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Η ίδια αποκαλύπτει ότι τα προηγούμενα χρόνια επισκιάστηκαν από τη διατροφική διαταραχή.

 «Όλοι είναι διαφορετικοί. Κάποιοι σταματούν να τρώνε και για εμένα έγινε το αντίθετο, συνήθιζα να βρίσκω καταφύγιο στο φαγητό», είπε στην εφημερίδα L’Equipe. «Ένιωθα πολύ άδεια, πολύ θλιμμένη, έπρεπε να γεμίσω το κενό μου, ήταν από τη θλίψη που δεν κατάφερνα να κάνω αυτά που θέλω στο κορτ, που δεν κέρδιζα πλέον, που υπέφερα σωματικά. Το φαγητό με έκανε να νιώθω καλύτερα για μερικά λεπτά. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν κρατάει αλλά ήταν ένας τρόπος διαφυγής. Όταν είσαι μόνη, είναι δυσκολότερο να το ελέγξεις. Στο τένις, περνάς πολύ χρόνο μόνη στο δωμάτιό σου, συμβαίνει συχνά».

 Η Γκαρσία, που την περασμένη χρονιά σημείωσε την καλύτερη της πορεία σε Γκραν Σλαμ φτάνοντας στα ημιτελικά του US Open είπε ότι όταν μοιράστηκε την πρόκληση που αντιμετώπιζε άρχισε να αισθάνεται καλύτερα. «Άρχισα να μιλάω για αυτό, στους συγγενείς μου, τους φίλους μου, τους γονείς μου. Άρχισα να κατανοώ πράγματα και καταλάβαινα ότι αυτό που μου συμβαίνει δεν είναι το τέλος του κόσμου. Η ήττα αποτέλεσε δικαιολογία για να επιτρέπω τα πάντα στον εαυτό μου. Αυτό έχει περιοριστεί σήμερα. Στο εστιατόριο των παικτών υπάρχουν πολλοί πειρασμοί, δεν είναι εύκολο, αλλά μαθαίνεις καθώς προχωράς».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις