fbpx

Δύο νίκες μακριά από το No. 2 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Δύο νίκες μακριά από το No. 2 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Πολλές είναι οι πιθανότητες να σκαρφαλώσει κι’ άλλο στην παγκόσμια κατάταξη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, και να πάει στο επερχόμενο Australian Open ως No. 2, αντί ως No. 4 που είναι τώρα.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας παραμένει αήττητος μέχρι σήμερα φορώντας τα γαλανόλευκα στο United Cup, τόσο στις μονές, όσο και στις διπλές αναμετρήσεις του, συνεισφέροντας στο μέγιστο για να βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα στους “4” της διοργάνωσης.

Εφόσον και αν συνεχίσει χωρίς ήττα στην Αυστραλία ο Στέφανος, με επόμενό του παιχνίδι το Σάββατο 07/01 απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι, στο πλαίσιο του tie του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με την Ιταλία, τότε θα ανέβει σίγουρα μία θέση στην ATP κατάταξη, ξεπερνώντας τον Κάσπερ Ρουντ, ανεξάρτητα με το αν προκριθούμε στον τελικό.

Σε περίπτωση, όμως, που προκριθεί η Ελλάδα στον τελικό, αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στον Στεφ να παίξει έναν ακόμα αγώνα, είτε με τον κορυφαίο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τέιλορ Φριτς, είτε με τον αντίστοιχα καλύτερο της Πολωνίας, Χούμπερτ Χουρκάτζ.

Αν και σε αυτόν τον αγώνα βγει νικητής ο Τσιτσιπάς, τότε θα ανέβει μία ακόμα θέση, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Ράφαελ Ναδάλ.

Αυτή η μεγάλη άνοδος στην παγκόσμια κατάταξη, πέρα από το γεγονός πως αποτελεί τεράστια ατομική διάκριση για την καριέρα του Έλληνα τενίστα, αυτόματα βοηθά και σε ευνοϊκότερη κλήρωση για το Grand Slam, αποφεύγοντας σίγουρα τον Κάρλος Αλκαράθ μέχρι τον τελικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις