fbpx

United Cup, Ελλάδα-Κροατία 3-2: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη έστειλαν την Ελληνική ομάδα στα ημιτελικά (pic,vids)

United Cup, Ελλάδα-Κροατία 3-2: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη έστειλαν την Ελληνική ομάδα στα ημιτελικά (pic,vids)

Στα ημιτελικά του United Cup προκρίθηκε η Ελληνική ομάδα, έπειτα από την μεγάλη νίκη στο διπλό με πρωταγωνιστές τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, που επιβλήθηκαν του δίδυμου των Μπόρνα Γκόγιο και Πέτρα Μάρτιτς με 2-0 σετ (7-6(4), 6-4), μετά από μία ώρα και 8 λεπτά παιχνιδιού.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 3-2 στις νίκες στο tie με την Κροατία, και αναδείχθηκε ως η κορυφαία ομάδα των δύο ομίλων του Περθ, που φιλοξενήθηκαν στη RAC Arena, ενώ το δίδυμο Τσιτσιπάς-Σάκκαρη παραμένει αήττητο στη διοργάνωση, τόσο στις μονές τους αναμετρήσεις, όσο και στα διπλά που έχουν συνεργαστεί.

Στο 1ο σετ, καμία από τις δύο ομάδες δεν ευτύχησε να σπάσει το σερβίς της άλλης, με αποτέλεσμα άπαντες να παρακολουθούμε ένα αληθινό ντέρμπι, μεταξύ τεσσάρων εξαιρετικών τενιστών.

Έτσι, το σκορ παρέμεινε ισόπαλο μέχρι και το 12ο game, και οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στη διαδικασία του tie-break (6-6).

Μετά από μία “μάχη” 10 λεπτών και 47 δευτερολέπτων, ο Στέφανος και η Μαρία είχαν τα πιο εύστοχα και ψύχραιμα χτυπήματα και νίκησαν με επιμέρους σκορ 8-6, βάζοντας τα θεμέλια της straight επικράτησης, αλλά και της πρόκρισης στους “4” καλύτερους της Αυστραλίας.

Στο 2ο και τελευταίο σετ, με βάση την εξέλιξη του αγώνα, όλα κυλούσαν όπως και το προγενέστερο, με τη μόνη διαφορά πως η Ελληνική ομάδα σέρβιρε εξ’ αρχής, οπότε διατηρούσε ένα σταθερό, αλλά και ισχνό προβάδισμα, μέχρι και το 9ο game, μιας και ακόμα δεν υπήρχε κάποιο break (5-4).

Στο 10ο game όμως, η “γαλανόλευκοι” κατάφεραν να κρατήσουν στους δύο πόντους το Βελγικό δίδυμο, πραγματοποιώντας στο πιο κρίσιμο σημείο το πρώτο break του αγώνα, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία κάθε αγωνιστική προσπάθεια της Ελλάδας, και να κατακτήσει την πρωτιά του Περθ (6-4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις