fbpx

United Cup, Ελλάδα-Κροατία 1-1: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ με τον Τσόριτς και ισοφάρισε για την Team Greece (vids) 

United Cup, Ελλάδα-Κροατία 1-1: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ με τον Τσόριτς και ισοφάρισε για την Team Greece (vids) 

Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να δείξει την απαραίτητη ψυχραιμία απέναντι στον για μια ακόμη φορά εξαιρετικό Μπόρνα Τσόριτς, επικρατώντας με 6-0, 6-7(4), 7-5 μετά από 2,5 ώρες ισοφαρίζοντας για την Ελλάδα στο 1-1 απέναντι στην Κροατία για τον τελικό του Περθ στο United Cup.

Ο Τσιτσιπάς μπορεί να ήταν “διαστημικός” στο 1ο σετ το οποίο και έκλεισε με bagel (6-0) μέσα σε μόλις 26 λεπτά, όμως από εκεί και πέρα ο Τσόριτς έβγαλε αντίδραση και έβαλε δύσκολα στον Νο. 4 του κόσμου.

Έχοντας στήριγμα κυρίως το σερβίς και μάλιστα σε κρίσιμες στιγμές της αναμέτρησης, ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το παιχνίδι-θρίλερ με 20 άσους (μόλις ένα αβίαστο λάθος) έσωσε τα 5/6 break-points του Τσόριτς ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις συνολικά 7 ευκαιρίες για break.

Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς έπαιξε το καλύτερο παιχνίδι του στο Περθ, καθώς μέσα σε μόλις 16 λεπτά είχε καταφέρει να πάρει 5 games (5-0) έχοντας κερδίσει τους 20 από τις 23 πόντους της αναμέτρησης! Στη συνέχεια ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε ακόμα 10 λεπτά για να φτάσει στο 6-0 παίρνοντας προβάδισμα στα σετ.

Η αντίδραση του Τσόριτς ήταν φυσιολογική. Αρχικά κατάφερε να βελτιώσει αισθητά το σερβίς του και στη συνέχεια να προσπαθήσει να πιέσει το backhand του Τσιτσιπά. Το 2o σκέλος του αγώνα πήγε στο tie-break αφού πρώτα ο Κροάτης είχε προλάβει να σβήσει δύο match-point του Τσιτσιπά.

Από την αρχή του tie-break ο Τσόριτς κυριάρχησε στο κορτ. Μπορεί να έδωσε πίσω το mini-break που έκανε στην αρχή, αλλά στη συνέχεια έφτασε στο 6/2 και αμέσως μετά στο 6/4 κάνοντας το 1-1.

Στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς έδειχνε να καταρρέει πνευματικά. Μάλιστα όταν άρχισε να τον εγκαταλείπει και το σερβίς του τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρει ο Τσόριτς break και με ένα εύκολο hold να κάνει το 4-1 παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη.

Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς απάντησε παίρνοντας πίσω το χαμένο του σερβίς (4-3) και αμέσως μετά έκανε το hold του αγώνα σβήνοντας διπλό break-point του Τσόριτς (15/40). Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Κροάτη ακολούθησε νέο break από τον Τσιτσιπά (6-5) με τον Έλληνα τενίστα να κλείνει το ματς μετά από 4 match-points και ένα σωσμένο break-point.

Η σειρά είναι πλέον στο 1-1 με τη Μαρία Σάκκαρη να ακολουθεί κόντρα στην Πέτρα Μάρτιτς στο ίσως πιο κομβικό πλέον παιχνίδι για τις δύο ομάδες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις