fbpx

United Cup, Ελλάδα-Βέλγιο 4-1: Σάκκαρη και Τσιτσιπάς σφράγισαν και τυπικά την πρωτιά στον όμιλο-Με Γαλλία ή Κροατία στον τελικό του Περθ

United Cup, Ελλάδα-Βέλγιο 4-1: Σάκκαρη και Τσιτσιπάς σφράγισαν και τυπικά την πρωτιά στον όμιλο-Με Γαλλία ή Κροατία στον τελικό του Περθ

Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα στις αναμετρήσεις με το Βέλγιο με το ελληνικό δίδυμο να επικρατεί εύκολα των Κίρστεν Φλίπκενς και Μισέλ Γκερτς με 6-3, 6-2 σε 68 λεπτά κάνοντας το 4-1 και κατακτώντας την 1η θέση στον Α’ όμιλο, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση στον τελικό του Περθ όπου θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του United Cup.

Εκεί θα αντιμετωπίσει μια εκ των Γαλλία και Κροατία, που αγωνίζονται αργότερα μέσα στην ημέρα με την κροατική ομάδα να απέχει μια νίκη από την πρόκριση, μετά το υπέρ της 2-0 από την Δευτέρα (2/1).

Παίζοντας σε ακόμα ψηλότερο επίπεδο από αυτό κόντρα στους Βουλγάρους, Σάκκαρη και Τσιτσιπάς κατάφερα να φτάσουν σ’ ένα καθοριστικό break στο 8ο game του 1ου σετ παίρνοντας προβάδισμα με 5-3 κλείνοντας το 1ο σκέλος του αγώνα στο σερβίς τους.

Στο 2ο σετ τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για το ελληνικό δίδυμο, καθώς βρήκε νωρίς break το οποίο και “εξαργύρωσε” αμέσως μετά κάνοντας το 3-1. Σάκκαρη και Τσιτσιπάς όχι μόνο κατάφεραν να κρατήσουν αυτό το σημαντικό προβάδισμα, αλλά στη συνέχεια “έσπασαν” και πάλι το σερβίς των Βέλγων φτάνοντας στο 5-2 ολοκληρώνοντας λίγο μετά μια ακόμη νίκη.

Ελλάδα-Βέλγιο 4-1

Άλισον φαν Έετφανκ-Δέσποινα Παπαμιχαήλ: 7-5, 2-6, 6-3
Στέφανος Τσιτσιπάς-Νταβίντ Γκοφάν: 6-3, 6-2
Μαρία Σάκκαρη-Ελίζε Μέρτενς: 6-1, 7-5
Στέφανος Σακελλαρίδης-Ζιζού Μπεργκς: 5-7, 6-1, 6-3
Σάκκαρη/Τσιτσιπάς-Φλίπκενς/Γκερτς: 6-3, 6-2

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις