fbpx

United Cup, Ελλάδα-Βέλγιο 3-1: Ο συγκλονιστικός Στέφανος Σακελλαρίδης σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του! 

United Cup, Ελλάδα-Βέλγιο 3-1: Ο συγκλονιστικός Στέφανος Σακελλαρίδης σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του! 

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης ήταν μαγικός κόντρα στον Βέλγο και Νο. 129 του κόσμου, Ζιζού Μπεργκς, με τον 18χρονο Έλληνα τενίστα να επικρατεί με 5-7, 6-1, 6-3 σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην μέχρι τώρα πορεία του, αλλά παίρνοντας και 20 βαθμούς που θα τον φέρουν στην πρώτη 600άδα της παγκόσμιας κατάταξης. 

Παρά το γεγονός ότι έχασε στις λεπτομέρειες το 1ο σετ, ο Σακελλαρίδης απάντησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Αρχικά κατέκτησε τα 5 πρώτα games (5-0), για να κλείσει αμέσως μετά με 6-1 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Μπεργκς, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα με κράμπες στο δεξί πόδι καλώντας δύο ιατρικά τάιμ-άουτ, συνέχιζε να πιέζεται από τον Σακελλαρίδη, ο οποίος έφτασε σε νέο break παίρνοντας προβάδισμα με 4-3 και στη συνέχεια με 5-3. 

Στο τελευταίο game του αγώνα ο 18χρονος και Νο. 1 στην ITF βρέθηκε με τριπλό match-point (0/40) με τον Βέλγο να σβήνει τα δύο, αλλά μ’ ένα τραγικό λάθος σε μια προσέγγιση, έστειλε την μπάλα εκτός γραμμών με τον Σακελλαρίδη να φτάνει σε μια τεράστια νίκη, αλλά και να αποθεώνεται από την υπόλοιπη ελληνική ομάδα. 

Η σειρά των αγώνων θα ολοκληρωθεί με το μικτό διπλό με τους Τσιτσιπά και Σάκκαρη να αντιμετωπίζουν το βελγικό δίδυμο Φλίπκενς/Γκερτς. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις