fbpx

United Cup, Ελλάδα-Βέλγιο 2-1: Σούπερ Σάκκαρη, πρόκριση για την Ελλάδα στον τελικό του Περθ (vids)

United Cup, Ελλάδα-Βέλγιο 2-1: Σούπερ Σάκκαρη, πρόκριση για την Ελλάδα στον τελικό του Περθ (vids)

Μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Ελίζε Μέρτενς με 6-1, 7-5 σφραγίζοντας την 1η θέση στον Α’ όμιλο, αλλά και την πρόκριση της ελληνικής ομάδας στον τελικό του Περθ του United Cup

Κάνοντας ένα εξαιρετικό 1ο σετ και έχοντας υπομονή και ψυχραιμία στο 2ο η Σάκκαρη χάρισε στην Ελλάδα τη νίκη που χρειαζόταν για να βρεθεί στον τελικό του Περθ, αλλά κι ένα βήμα από τα ημιτελικό του νεοσύστατου μικτού τουρνουά.

Η Ελληνίδα τενίστρια μπορεί να βρέθηκε πίσω με break (0-1) με την έναρξη του αγώνα, όμως από εκείνο το σημείο και μετά ήταν ασταμάτητη και με 6 σερί games έκανε το 1-0 παραχωρώντας μόλις 6 πόντους στο σερβίς της.

Από την άλλη η Μέρτενς, που φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον δεξί ώμο, πήρε μόλις 8 πόντους από το δικό της σερβίς με το ποσοστό των κερδισμένων πόντων στο 1ο να φτάνει το 36%!

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Σάκκαρη ξεκίνησε με break (1-0), η Μέρτενς απάντησε με τον ίδιο τρόπο (1-1), αλλά η Σάκκαρη με νέο break έκανε το 2-1, ενώ στη συνέχεια προηγήθηκε με 4-2.

Ακολούθησε ένα μίνι σερί από τη Βελγίδα τενίστρια, η οποία με δύο hold, αλλά κι ένα break κατάφερε να πάρει προβάδισμα (για μόλις δεύτερη φορά στο παιχνίδι) με 5-4. Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο παιχνίδι για την Νο. 29 του κόσμου, που ενδιάμεσα ζήτησε ιατρικό τάιμ-άουτ λόγω των έντονων ενοχλήσεων στον ώμο της.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Σάκκαρη κέρδισε τους 12 από τους τελευταίους 13 πόντους της αναμέτρησης και βρίσκοντας ένα ακόμη break έφτασε στη νίκη, οδηγώντας την ελληνική ομάδα στον τελικό του Περθ εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Γαλλία και Κροατία.

Ακολουθεί το απλό των ανδρών με τον Στέφανο Σακελλαρίδη να αντιμετωπίζει τον Ζιζού Μπεργκς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις