fbpx

United Cup: Νέα ήττα για τον Ναδάλ (vids)

United Cup: Νέα ήττα για τον Ναδάλ (vids)

Ο Ράφα Ναδάλ γνώρισε την ήττα από τον Άλεξ ντε Μινόρ με 3-6, 6-1, 7-5 στο δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι του για το United Cup, αφού η Ισπανία έμεινε εκτός διοργάνωσης και μαθηματικά.

Ο Ισπανός τενίστας είχε για πρώτη φορά στην καριέρα του back-to-back ήττες στις πρώτες δυο αναμετρήσεις του σε μια χρονιά, ενώ αυτή ήταν η 6η ήττα του στις 7 τελευταίες αναμετρήσεις του στο tour.

Επίσης, θα πάει στη Μελβούρνη για το Australian Open χωρίς άλλο παιχνίδι στα πόδια του, καθώς η Ισπανία, όπως και η Αυστραλία, θα μείνουν εκτός United Cup, αφού αμφότερες ηττήθηκαν από τη Μεγάλη Βρετανία στο Group D του Σίδνεϊ.

Ο 36χρονος Ισπανός έκανε καλό ξεκίνημα, αφού κέρδισε το 1ο σετ. Ο Ντε Μινόρ έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 5ο game και προηγήθηκε με 3-2, αλλά ο Rafa κέρδισε τα 4 επόμενα games και κατέκτησε το σετ με 6-3.

Στο 2ο μέρος του αγώνα ο Νο2 του κόσμου δεν μπορούσε να βρει ρυθμό από τη θέση του service από το οποίο κέρδισε μόλις 14 πόντους. Ο κάτοχος 22 Major τίτλων πήρε προβάδισμα με 1-0 χάρη σε ένα πολύ δύσκολο hold.

Από εκεί και πέρα ο ντε Μινόρ κατάκτησε τα επόμενα 6 games φτάνοντας στην ισοφάριση (1-1) οδηγώντας την αναμέτρηση στο decider set.

Στο 2ο game έχασε 4 break points για το 2-0 ο Ισπανός, ενώ ο Ντε Μινόρ αξιοποίησε την πρώτη ευκαιρία που είχε για break και πέρασε μπροστά με 3-2. Ο Ναδάλ δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε σε 3-3 κάνοντας break back στο επόμενο game.

Στα τελευταία 2 games ο ντε Μινόρ κατάκτησε και τους 8 πόντους που παίχτηκαν φτάνοντας σε ένα επιβλητικό break κι ένα ακόμα εντυπωσιακό hold παίρνοντας τη νίκη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις