fbpx

United Cup, Ελλάδα-Βέλγιο 1-1: Νίκη για Τσιτσιπά, ένα βήμα μακριά από την πρωτιά η ελληνική ομάδα (vids)

United Cup, Ελλάδα-Βέλγιο 1-1: Νίκη για Τσιτσιπά, ένα βήμα μακριά από την πρωτιά η ελληνική ομάδα (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σημείωσε την 3η σερί νίκη του στο United Cup (δύο στο απλό, μια στο διπλό μικτό) επικρατώντας αυτή τη φορά του Νταβίντ Γκοφάν με 6-3, 6-2 ισοφαρίζοντας τη σειρά των αγώνων με το Βέλγιο σε 1-1 μετά από την ήττα νωρίτερα της Δέσποινας Παπαμιχαήλ. 

Το σερβίς έβγαλε από τη δύσκολη θέση αρκετές φορές στο παιχνίδι τον Τσιτσιπά, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά του ήταν χαμηλότερα από αυτά στην πρεμιέρα απέναντι στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ

Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς έφτασε γρήγορα σε break (3-1), με τον Γκοφάν ωστόσο να το παίρνει άμεσα πίσω και στη συνέχεια μ’ ένα δύσκολο hold, στο οποίο χρειάστηκε να σβήσει break, ισοφάρισε σε 3-3. 

Ο Τσιτσιπάς βρήκε νέο break σε κρίσιμο σημείο (5-3) για να φτάσει αμέσως μετά στο πρώτο μεγάλο του hold στο παιχνίδι σβήνοντας ένα ακόμη break του Γκοφάν, παίρνοντας κεφάλι στα σετ με 1-0. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Γκοφάν προηγήθηκε με 2-1, ωστόσο αυτό ήταν το τελευταίο κερδισμένο game του Βέλγου στο παιχνίδι, με τον Τσιτσιπά να κερδίζει τα επόμενα 5 games φτάνοντας στη νίκη, με το πιο σημαντικό hold να είναι εκείνο το 4ο game όπου χρειάστηκε να σβήσει τρία set-points του Βέλγου. 

Με αυτή τη νίκη ο Τσιτσιπάς έκανε το 1-1 στη σειρά και πλέον η ελληνική ομάδα χρειάζεται μόλις μια νίκη στις τρεις αναμετρήσεις (δύο μονά, ένα διπλό μικτό) για να πάρει την πρωτιά στον όμιλο, αλλά και την πρόκριση στον τελικό του Περθ. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις