fbpx

United Cup, Ελλάδα-Βέλγιο 0-1: Ήττα μετά από 2,5 ώρες μάχης για Παπαμιχαήλ (vids)

United Cup, Ελλάδα-Βέλγιο 0-1: Ήττα μετά από 2,5 ώρες μάχης για Παπαμιχαήλ (vids)

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ηττήθηκε στην πρεμιέρα της σειράς των αγώνων της Ελλάδας με το Βέλγιο στον 2ο αγώνας της στο United Cup, λυγίζοντας μετά από 2,5 ώρες μεγάλης μάχης από την Νο. 72 του κόσμου Άλισον Φαν Έετφανκ με 7-5, 2-6, 6-3 χαρίζοντας στην ομάδα της την πρώτη νίκη. 

Το σετ-κλειδί του αγώνα ήταν αναμφίβολα το 1ο εκεί όπου η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να πάρει τρεις φορές προβάδισμα με break κάνοντας το 5-3, αλλά η φαν Έετφανκ όχι μόνο απάντησε ισάριθμες φορές, σβήνοντας και set-point ενδιάμεσα, αλλά κατέκτησε τα τελευταία 4 games του σετ κάνοντας το 1-0. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Παπαμιχαήλ έπαιξε πολύ ωραίο τένις βελτιώνοντας αισθητά το σερβίς της, από το οποίο παραχώρησε μόλις 5 πόντους στην αντίπαλό της, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη από τη Βελγίδα που είχε φτάσει τα 36 στο 2ο σετ. 

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια κατέκτησε τα 4 πρώτα games σπάζοντας δύο φορές το σερβίς της Φαν Έετφανκ (4-0), ενώ λίγο αργότερα ολοκλήρωσε την εξαιρετική της εμφάνιση κλείνοντας το σετ με 6-2 σε 36 λεπτά ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Στο 3ο σετ η Φαν Έετφανκ βρήκε πρώτη break παίρνοντας προβάδισμα με 4-1, με την Παπαμιχαήλ ωστόσο να παίρνει πίσω το χαμένο της σερβίς μειώνοντας σε 4-3 κι έχοντας τις μπάλες στα χέρια για να ισοφαρίσει. 

Όμως ένα νέο break από την πλευρά της Φαν Έετφανκ (5-3) έδωσε στη Βελγίδα τη μεγάλη ευκαιρία για να κλείσει το ματς κάτι που έκανε χαρίζοντας στην ομάδα του Βελγίου την πρώτη νίκη στη σειρά με την ελληνική ομάδα. 

Ακολουθεί η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Νταβίντ Γκοφάν με στόχο να κλείσει τη σημερινή πρώτη ημέρα των αναμετρήσεων με το Βέλγιο ισοφαρίζοντας τη σειρά. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις