fbpx

United Cup: Το fair play του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ που αψήφησε τη γνώμη των διαιτητών (vids)

United Cup: Το fair play του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ που αψήφησε τη γνώμη των διαιτητών (vids)

Ένα αξιέπαινο fair play παρατηρήσαμε όλοι από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον αγώνα του απέναντι στον Νταβίντ Γκοφίν, στο πλαίσιο του tie της Βουλγαρίας με το Βέλγιο για το United Cup.

Κατά τη διάρκεια του 12ου game του 2ου σετ, ένας επόπτης παρατήρησε πως ο Βέλγος αντίπαλός του πάτησε τη γραμμή την ώρα που έκανε το 2ο σερβίς στο 5-6 (15-30), κι έτσι καταλόγισε την παράβαση “foot fault”.

Με την παράβαση αυτή, ο 31χρονος Βούλγαρος, αλλά και No. 28 της παγκόσμιας κατάταξης, θα έφτανε στο 40 και θα είχε δύο match point στη διάθεσή του, για να πάρει τη νίκη, όμως δεν το έκρινε σωστό αυτό, μιας και ήταν λανθασμένη η απόφαση του επόπτη, κάτι που είπε αμέσως, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Γκοφίν να σερβίρει ξανά.

Μετά την εν λόγω κίνηση του Γκριγκόρ, η chair umpire δεν μπορούσε να αρνηθεί την ακύρωση της παράβασης, και το παιχνίδι συνεχίστηκε, με το παρευρισκόμενο κοινό να καταχειροκροτεί τους δύο τενίστες.

Για την ιστορία, το παιχνίδι έληξε με 2-0 σετ υπέρ του Βούλγαρου (6-2, 7-5), ο οποίος στις on court δηλώσεις του είπε: «Γνωρίζω πως σερβίρει. Ποτέ δεν στέκεται κοντά στη γραμμή. Για μένα αυτό είναι ο αθλητισμός, η ευγενής άμιλλα, η φιλία και πολλά ακόμα. Είμαι αυτός που είμαι και δεν πρόκειται να αλλάξω».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις