fbpx

United Cup: Μεγάλη ανατροπή και νίκη του Κάμερον Νόρι επί του Ράφαελ Ναδάλ (vids)

United Cup: Μεγάλη ανατροπή και νίκη του Κάμερον Νόρι επί του Ράφαελ Ναδάλ (vids)

Μεγάλη νίκη του Κάμερον Νόρι επί του Ράφαελ Ναδάλ με ανατροπή στα σετ (3-6, 6-3, 6-4), μέσα σε 2 ώρες και 44 λεπτά παιχνιδιού, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της σειράς μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ισπανίας, για το United Cup της Αυστραλίας.

Στο 1ο σετ, ο 36χρονος Ισπανός τενίστας διατηρούσε μέχρι το 5ο game ένα ισχνό προβάδισμα (3-2), το οποίο κατάφερε να διευρύνει στη συνέχεια, με το πρώτο του break, αλλά και ένα μεγάλο hold (11 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα), φτάνοντας έτσι στο 5-2.

Το μόνο που κατάφερε ο Νόρι ήταν να μειώσει προσωρινά, κρατώντας τον Ράφα στους δύο πόντους (5-3), αλλά ο Ισπανός με άψογη υπεράσπιση του σερβίς του έκλεισε το σετ (6-3).

Στο 2ο σετ, τα δεδομένα ανατράπηκαν πλήρως, με τους δύο τενίστες να αλλάζουν ρόλους και τον 27χρονο Βρετανό να επιστρέφει δυναμικά στο κορτ. Αρχικά, διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το 5ο game, το οποίο κατάφερε να μεγαλώσει στη συνέχεια, πραγματοποιώντας και εκείνος το πρώτο του break, αλλά και με μία ακόμα σωστή υπεράσπιση του σερβίς του (5-2).

Ο No. 2 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε το 8ο game στις λεπτομέρειες, μένοντας προσωρινά στη διεκδίκηση του σετ, αλλά δε μπόρεσε εν τέλει να γλυτώσει την απώλειά του, μιας και ο Νόρι τον κράτησε στους δύο πόντους στο αμέσως επόμενο game, και έτσι ήρθε η ισοφάριση (1-1).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, μέχρι το 4ο game οι ισορροπίες ήταν απόλυτα μοιρασμένες, όμως στο 5ο game ο No. 14 του ταμπλό της ATP έσπασε για 2η φορά το σερβίς του αντιπάλου του, ενώ στη συνέχεια με ένα μεγάλο hold (7 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα) έβαλε τις βάσεις για τη νίκη (4-2).

Μετέπειτα δεν προέκυψε κάποιο break, με αποτέλεσμα ο Νόρι να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση, και να πάρει μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του, απέναντι σε έναν εκ των κορυφαίων του κόσμου (6-4).

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις