fbpx

Αλεξάντερ Ζβέρεφ: «Δεν μπορώ να έχω μεγάλες προσδοκίες αυτή τη στιγμή»

Αλεξάντερ Ζβέρεφ: «Δεν μπορώ να έχω μεγάλες προσδοκίες αυτή τη στιγμή»

Την ήττα με 2-0 σετ (6-4, 6-2) γνώρισε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ από τον Ζίρι Λεχέτσκα, στο πλαίσιο του tie της Τσεχίας με την Γερμανία για το United Cup, με τον 25χρονο Γερμανό να μη βρίσκεται στο επιθυμητό (για τον ίδιο) επίπεδο ετοιμότητας.

Αυτό μάλιστα τόνισε και ο ίδιος λίγο αργότερα από το τέλος του αγώνα, στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας παράλληλα πως θα επανέλθει στο βαθμό ετοιμότητας που επιθυμεί, μιας και το τένις είναι το πάθος του.

Ο No. 12 της παγκόσμιας κατάταξης μίλησε επίσης και για τις προπονήσεις του τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ έκλεισε αναφερόμενος πάνω στο Australian Open, και τις πιθανότητες που έχει τώρα για να μιλά για την κατάκτησή του.

«Είναι ξεκάθαρο πως το τένις μου είναι ακόμα μακριά από αυτό που θέλω, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή 7 μήνες χωρίς αγώνα είναι πολύ μεγάλο διάστημα. Σωματικά, κουράζομαι πολύ πιο εύκολα απ’ ότι συνήθιζα, πρέπει να βρω και πάλι τον ρυθμό μου για να γίνω ανταγωνιστικός.

Ξέρω πως όλο αυτό έχει να κάνει με την αδράνεια, οπότε χρειάζεται να δουλέψω και να είμαι υπομονετικός, για να βρω τη φόρμα μου όσο το δυνατόν γρηγορότερο», είπε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

«Το τένις είναι ακόμα η ζωή μου, είμαι παθιασμένος με αυτό το άθλημα και θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να επιστρέψω στο καλύτερό μου επίπεδο».

Σχετικά με τις προπονήσεις του, είπε: «Δεν ένιωσα καμία ενόχληση τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, ειδικά απ’ όταν πήγα στη Σαουδική Αραβία. Λίγες μέρες πριν τη Σαουδική Αραβία ακόμα ένιωθα πόνο και δεν μπορούσα να προπονηθώ όπως ήθελα. Ξέρω πως θα πάρει λίγο καιρό μέχρι να βρω το επίπεδό μου και την ταχύτητά μου, για να μπορέσω να παίξω και πάλι στο υψηλότερο επίπεδο».

Σχετικά με το Australian Open, είπε: «Κάθε φορά που μπαίνεις σε ένα τουρνουά θέλεις να κερδίσεις, αλλά θα είναι ηλίθιο αν θεωρήσω ότι μπορώ να διεκδικήσω τον τίτλο. Δεν μπορώ να έχω τόσο μεγάλες προσδοκίες αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις