fbpx

United Cup, Τσιτσιπάς: «Ιδανικό ξεκίνημα στη διοργάνωση – Ένας πόντος έκανε τη διαφορά» (vid)

United Cup, Τσιτσιπάς: «Ιδανικό ξεκίνημα στη διοργάνωση – Ένας πόντος έκανε τη διαφορά» (vid)

Μεγάλη επιστροφή και νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά, στο δεύτερο παιχνίδι της Ελλάδας απέναντι στη Βουλγαρία, επί του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (4-6, 6-2, 7-6(4), για την πρεμιέρα της στο United Cup, που φιλοξενείται στο Περθ της Αυστραλίας, για το χρονικό διάστημα 29/12/2022-08/01/2023.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ζευγάρωσε τις νίκες του επί της Βουλγαρίας, και πλέον η πρόκριση στον επόμενο γύρο φαντάζει ακόμα πιο πιθανή.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό δεύτερο σετ, ενώ στο τρίτο και τελευταίο διατήρησε στο ακέραιο το σερβίς του και έμεινε “αλύγιστος” στο tie-break.

«Πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει το United Cup, εύχομαι ο κόσμος να το απόλαυσε. Τι μπορώ να πω; Ήταν πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές, ήταν άτυχος ο Γκριγκόρ. Ένας πόντος έκανε ουσιαστικά τη διαφορά σ’ αυτό το ματς, και μπορώ να πω πως έκανα μια πολύ καλή προσπάθεια για να κερδίσω στο τέλος», είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Σχετικά με το τι έπρεπε να αλλάξει στο 2ο σετ, είπε: «Ήταν πολύ δύσκολο να παίξει κανείς με τόση ζέστη, χαίρομαι που αργότερα έκλεισε η οροφή. Παίξαμε υψηλού επιπέδου τένις, προσπάθησα να κρατηθώ, να παλέψω, ήξερα πως δε θα ήταν εύκολο. Ο Γκριγκόρ είναι ένας πολύ καλός παίκτης, τα έχει πάει περίφημα τα τελευταία χρόνια, είναι αναμφίβολα ένας παίκτης που μπορεί να φανεί ανταγωνιστικός κόντρα στα μεγαλύτερα ονόματα του τένις. Απλά βρήκα αυτό το μικρό κενό στο ενδιάμεσο, και σε συνδυασμό με την καλύτερη μου προσπάθεια στο tie-break πήρα τη νίκη».

Σχετικά με την προοπτική της πρόκρισης, έπειτα από τις δύο νίκες στην πρεμιέρα, είπε: «Είμαστε εδώ για να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, χαίρομαι που μοιράζομαι αυτές τις σπουδαίες στιγμές μαζί τους, χαίρομαι που ξεκίνησε το United Cup και εύχομαι να συνεχίσει να διεξάγεται για πολλά ακόμα χρόνια».

Σχετικά με τη νίκη της Δέσποινας Παπαμιχαήλ, είπε: «Πάλεψε πάρα πολύ, είμαι πολύ περήφανος για εκείνη. Είναι πάρα πολλά αυτά που προσφέρει στην ομάδα, και είναι πολύ σημαντικό να πιστεύεις σε όλους τους παίκτες της ομάδας σου. Είναι μεγάλη μαχήτρια και είναι πολύ σημαντικό επίσης να έχουμε τέτοιους παίκτες στο πλευρό μας».

Στο τέλος, ο Στέφανος “υποκλίθηκε” στους Έλληνες που βρέθηκαν στο Περθ για να στηρίξουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λέγοντας τους: «συνεχίστε με τον ίδιο θόρυβο και ενθουσιασμό, σας ευχαριστούμε που είστε εδώ».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις