fbpx

United Cup, Ελλάδα-Βουλγαρία 2-0: Δεύτερη νίκη με μεγάλη επιστροφή του Τσιτσιπά (pic,vids)

United Cup, Ελλάδα-Βουλγαρία 2-0: Δεύτερη νίκη με μεγάλη επιστροφή του Τσιτσιπά (pic,vids)

Το 2/2 έκανε η Ελλάδα απέναντι στην Βουλγαρία, στην πρεμιέρα της στο United Cup, αφού μετά τη νίκη της Δέσποινας Παπαμιχαήλ επί της Ιζαμπέλα Σινίκοβα με 2-1 σετ, ήταν η σειρά του Στέφανου Τσιτσιπά να επικρατήσει με ανατροπή στα σετ επί του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (4-6, 6-2, 7-6(4), μετά από δύο ώρες και 8 λεπτά αναμέτρησης.

Στο 1ο σετ, το παιχνίδι έμοιαζε αρκετά ισορροπημένο μέχρι και το 9ο game, καθώς κανείς από τους δύο διεκδικητές δεν είχε κάνει break, και πήγαιναν “χέρι-χέρι” για το tie break (5-4). Στο αμέσως επόμενο όμως, μετά από 4 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα, ο 28χρονος Βούλγαρος έσπασε το σερβίς του Στέφανου, και πήρε το προβάδισμα ενόψει της συνέχειας (6-4).

Στο 2ο σετ, παρά το αρχικό προβάδισμα του (1-0), ο Ντιμιτρόφ είδε τον 24χρονο Έλληνα τενίστα να επιστρέφει δυναμικά στο κορτ, τρέχοντας ένα σερί με 5 κερδισμένα games, έχοντας στο ενδιάμεσο μάλιστα και 2 break, θέτοντας τις βάσεις για την ισοφάριση (5-1). Το μόνο που κατάφερε ο Γκρίγκορ ήταν να μειώσει με love game (40-0), αλλά δεν αποσόβησε την ισοφάριση, καθώς ο Τσιτσιπάς απάντησε στο 8ο και τελευταίο game με τον ίδιο τρόπο (6-2).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, αμφότεροι έθεσαν σε προτεραιότητα την ακεραιότητα του σερβίς τους, φτάνοντας έτσι στο 12ο game με το σκορ στο 6-6, με αποτέλεσμα να λυθούν οι διαφορές τους στο tie-break. Εκεί, μετά από 9 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα “μάχης”, ο No. 5 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με επιμέρους σκορ 7-4 του αντιπάλου, ολοκληρώνοντας μια μεγάλη ανατροπή (7-6(4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις