fbpx

United Cup, Ελλάδα-Βουλγαρία  1-0: Νίκη με ανατροπή για Παπαμιχαήλ στην πρεμιέρα (vid)

United Cup, Ελλάδα-Βουλγαρία  1-0: Νίκη με ανατροπή για Παπαμιχαήλ στην πρεμιέρα (vid)

H Δέσποινα Παπαμιχαήλ χάρισε στην ελληνική ομάδα την πρώτη νίκη στην ιστορία του νεοσύστατου United Cup, επικρατώντας της Βουλγάρας και Νο. 381 του κόσμου Ιζαμπέλα Σινίκοβα με 3-6, 6-4, 6-1 κάνοντας το 1-0 για την Ελλάδα στο tie με τη Βουλγαρία.

Η Παπαμιχαήλ έχοντας αρκετά προβλήματα στους κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς, βρέθηκε πίσω με 5-2 στο 1ο σετ με το σημείο-κλειδί να είναι το 6ο game, που κράτησε 14 λεπτά(!), εκεί όπου η Ελληνίδα τενίστρια δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κανένα από τα 7 game-points χάνοντας το σερβίς της από τη Βουλγάρα τενίστρια.

Μάλιστα στο 2ο σετ η Σίνικοβα προηγήθηκε και με break (2-0), όμως από εκείνο το σημείο και μετά η Παπαμιχαήλ, που είχε ανεβάσει το ποσοστό του 1ου σερβίς από το 57% (1ο σετ), στο 73% (2ο σετ), κατέκτησε τα επόμενα 5 games φτάνοντας στο 5-2.

Ενδιάμεσα η Σίνικοβα παρουσίαζε πρόβλημα στις κινήσεις της και ειδικά στα σερβίς της τα οποία δεν ξεπερνούσαν τα 120χλμ./.ώρα(!), λόγω προβλήματος στον αριστερό τετρακέφαλο. Παρά το γεγονός αυτό η Βουλγάρα κατάφερε να πάρει πίσω στο break (5-4) τη στιγμή μάλιστα που η Παπαμιχαήλ σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ.

Ωστόσο ό,τι δεν κατάφερε να κάνει η Νο. 158 του κόσμου σε εκείνο το σημείο, το έκανε με break στο 10ο game εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο το αδύναμο σερβίς της Σινίκοβα και με 6-4 ισοφάρισε σε 1-1.

Η Σινίκοβα πήρε ιατρικό τάιμ-άουτ δένοντας με επίδεσμο το αριστερό της πόδι και στην επιστροφή στο κορτ έφτασε σε break κάνοντας το 1-0 στο 3ο σετ. Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game της Βουλγάρας στο παιχνίδι καθώς στη συνέχεια αντιμετώπισε και νέο πρόβλημα αυτή τη φορά με τον δεξί καρπό, τον οποίον είχε ήδη σε νάρθηκα, με αποτέλεσμα η Παπαμιχαήλ να πάρει τα επόμενα 6 games φτάνοντας στην ανατροπή βάζοντας μπροστά τη χώρα μας με 1-0.

Στη συνέχεια στο court του Περθ θα μπει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Παπαμιχαήλ – Σινίκοβα 2-1 ΣΕΤ |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Παπαμιχαήλ – Σινίκοβα 2-1 ΣΕΤ |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMi8xMi8yOS8xNi80NV8yMV82M2FkYzQyMTYxYTliLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT3M44S”,”uploadDate”:”2022-12-29T16:47:04.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cpegbsmsqetl”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις