fbpx

United Cup, Τσιτσιπάς: «Είναι δύσκολο να παίζεις με τον Κύργιο – Κάνει πολύ θόρυβο και σε αποσυντονίζει»

United Cup, Τσιτσιπάς: «Είναι δύσκολο να παίζεις με τον Κύργιο – Κάνει πολύ θόρυβο και σε αποσυντονίζει»

Για το στυλ παιχνιδιού, αλλά και την πρόσφατη συνεργασία του στη Σαουδική Αραβία με τον Νικ Κύργιο, τη διεξαγωγή του United Cup στην Αυστραλία, την Εθνική Ελλάδος, αλλά και για τον αδερφό του μίλησε στη συνέντευξη τύπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μόλις λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα της “γαλανόλευκης” ομάδας απέναντι στη Βουλγαρία.

Σχετικά με τον Νικ Κύργιο, είπε: «Είναι σίγουρα δύσκολο να συγκεντρωθείς όταν παίζεις δίπλα του. Έχω παίξει διπλά με πολλούς παίκτες και με γυναίκες. Με τον Νικ δίπλα σου είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθείς», είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Δεν ξέρω από που παίρνει αυτή την ενέργεια, αλλά πρέπει να κάνεις πολλή δουλειά για να μείνεις συγκεντρωμένος στη δική σου μεριά του γηπέδου, επειδή συνεχώς έρχεται θόρυβος από την άλλη μεριά. Σε αποσυντονίζει και αυτό δεν είναι εύκολο. Είναι κάτι το μοναδικό, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ιδέα πως το κάνει».

Αν τον έχω στην άλλη πλευρά του φιλέ, θα χρειαστεί να βρω το καλύτερό μου επίπεδο για να ξεπεράσω αυτό το εμπόδιο».

Σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο United Cup, είπε: «Είμαι χαρούμενος που το United Cup είναι γεγονός. Το συζητούσαμε πολύ καιρό, να έχουμε ένα ομαδικό μικτό τουρνουά. Όσο για την Ελλάδα, ποτέ δεν ήμασταν τόσο δυνατοί. Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και έχουμε δουλέψει όλοι μας πολύ σκληρά στην preseason, οπότε θεωρώ πως έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε πολύ μακριά. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, είμαστε μια οικογένεια».

Σχετικά με την παρουσία του αδερφού του, Πέτρου, είπε: «Το να είμαστε μαζί στην ίδια ομάδα είναι κάτι που ονειρευόμουν για πολύ καιρό. Όταν ήμασταν παιδιά, θέλαμε να παίξουμε μαζί στο Davis Cup για την Ελλάδα. Ζούμε το παραμύθι κατά κάποιον τρόπο.

Δεν βλεπόμαστε τόσο συχνά γιατί εκείνος παίζει σε πολλά τουρνουά Challenger, αλλά τον πιστεύω πολύ και επιπλέον καταφέραμε να μπούμε στο Australian Open στο διπλό χωρίς wild card, κάτι που δείχνει και μεγάλη πρόοδο για τους τελευταίους μήνες.

Είναι αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά, να θυσιάσει ακόμα περισσότερα πράγματα για να φτάσει πιο μακριά. Είμαι περήφανος γι’ αυτόν και θεωρώ πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Πιστεύω πως θα έχει μεγάλες ευκαιρίες αυτή τη σεζόν».

Σχετικά με την εμπειρία ενός ομαδικού τουρνουά, είπε: «Τουρνουά σαν κι αυτό μας λείπουν εμάς στους παίκτες, γιατί πολλές μέρες το χρόνο είμαστε μόνο με τους προπονητές μας, δεν έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε για μια ομάδα, για μια χώρα ή Ήπειρο. Θυμάμαι και το Laver Cup όταν ήρθε, έφερε κάτι φρέσκο στο άθλημα.

Αυτές οι όμορφες στιγμές που έχω μοιραστεί με τους θρύλους του αθλήματός μας, θα μείνουν στο μυαλό μου για πάντα. Τα ομαδικά τουρνουά είναι τα αγαπημένα μου στο τένις, πιστεύω πολύ στους παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα μου τώρα και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις