fbpx

Ταχύτερος όλων ο Τζόκοβιτς (vid)

Ταχύτερος όλων ο Τζόκοβιτς (vid)

Η εξέλιξη του αθλητισμού έχει την τάση να απομακρύνεται από την τεχνική και να κινείται στην σφαίρα της φυσικής βελτίωσης με τις ώρες στο γυμναστήριο να ξεπερνούν εκείνες στην εξειδικευμένη προπόνηση. Η ταχύτητα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που δίνει πολλές φορές το πλεονέκτημα και συχνά κρίνει την επιτυχία από την αποτυχία. Ένα δέκατο του δευτερολέπτου μπορεί να φέρει ένα χρυσό μετάλλιο, έναν τίτλο. Τι θα συνέβαινε όμως στον κόσμο του τένις σε έναν αγώνα 100 μέτρων;

Στην έρευνά της η ισπανική εφημερίδα Marca συγκέντρωσε πηγές από διάφορα αθλήματα με τη μέτρηση της τελικής ταχύτητας στο τένις να δείχνει αρκετά περίπλοκη καθώς είναι ένα σπορ όπου τα σπριντ είναι σύντομα και εκρηκτικά. Τη λύση σε αυτή την περίπτωση έδωσε η ανάλυση της Tennis Australia το 2016. Στην πρώτη θέση εμφανίζεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς και μάλιστα με διαφορά από τον ανταγωνισμό με μία σχεδόν απίστευτη ταχύτητα για έναν τενίστα, με τον Σέρβο να «πιάνει» τα 36,02 χιλιόμετρα την ώρα.

Έκπληξη προκαλεί η θέση του Ράφαελ Ναδάλ με τον Ισπανό να είναι 12ος με….μόλις 26,84 χιλιόμετρα την ώρα. Στην πρώτη τριάδα του αθλήματος ακολουθούν ο Βρετανός Άντι Μάρεϊ και ο Αυστραλός Λέιτον Χιούιτ με 34,87 και 31,24 χιλιόμετρα την ώρα αντίστοιχα. Ως προς το – θεωρητικό πάντα – ερώτημα, που θα ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε μία παγκόσμια λίστα αθλητών, ο Σέρβος θα ήταν κι εκεί ψηλά.

 Πρώτος όπως θα ήταν αναμενόμενο είναι ο Γιουσέιν Μπολτ με τον Τζαμαϊκανό να είναι και ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στην απόσταση με 9,58 δευτερόλεπτα έχοντας φτάσει τα 44,72 χιλιόμετρα την ώρα. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Κιλιάν Εμπαπέ θα ήταν δεύτερος στη λίστα με 38,02 χιλιόμετρα και ο Τζόκοβιτς θα κατείχε την 5η θέση, μπροστά από αθλητές όπως ο Νορβηγός ποδοσφαιριστής Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Αμερικανός ΝΒΑer Ράσελ Γουέστμπρουκ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις