fbpx

Μπόρις Μπέκερ: «Δεν είσαι κανείς μέσα στη φυλακή – Ένα άτομο ήθελε να με σκοτώσει»

Μπόρις Μπέκερ: «Δεν είσαι κανείς μέσα στη φυλακή – Ένα άτομο ήθελε να με σκοτώσει»

Στο Γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «SAT1» μίλησε ο Μπόρις Μπέκερ, σχετικά με το χρονικό διάστημα που πέρασε στις φυλακές της Αγγλίας, εξ’ αιτίας φορολογικής απάτης, τις εμπειρίες που αποκόμισε, για τις επικίνδυνες καταστάσεις πως βίωσε, γιατί απορρίφθηκε η επίσκεψη του Γιούργκεν Κλοπ, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδιά του.

Ο 55χρονος πρώην αστέρας του τένις είδε να μειώνεται η ποινή του από τα δυόμιση έτη στους οκτώ μήνες, μιας και η Αγγλική νομοθεσία προβλέπει την απελευθέρωση αλλοδαπών πολιτών από τη φυλακή. Αποφυλακίστηκε στις 15/12, και ήδη τα τελευταία 24ωρα έχει εγκατασταθεί σε ξενοδοχείο του Μονάχου.

Σχετικά με το τι βίωσε στη φυλακή: «Δεν είσαι κανείς εκεί μέσα. Το κατάλαβα αμέσως. Είσαι απλώς ένας αριθμός, κανείς δεν με αποκάλεσε Μπόρις. Δεν τους ένοιαζε ποιος ήμουν.

Έκανα φίλους με τρεις κρατούμενους, που μου έσωσαν τη ζωή. Τον Οκτώβριο, ένα άτομο ήθελε να με σκοτώσει, αλλά χάρη στην υποστήριξη των άλλων κρατουμένων, αυτό το επικίνδυνο άτομο που ήταν στη φυλακή για 12 χρόνια, ζήτησε συγγνώμη την επόμενη μέρα.

Πέρασα τον χρόνο μου διδάσκοντας αγγλικά και μαθηματικά σε άλλους κρατούμενους. Λίγες εβδομάδες αργότερα αφοσιώθηκα στη μελέτη της στωικής φιλοσοφίας που στη συνέχεια δίδαξα σε άλλους κρατούμενους. Ήμουν και ο φυσικός προπονητής τους. Ευτυχώς είχα κάτι, αλλιώς θα είχα τρελαθεί».

Σχετικά με τις συνέπειες που είχε πάνω του η φυλακή: «Είμαι ο ίδιος άνθρωπος, αλλά τώρα είμαι πιο ταπεινός. Έχασα πολλά κιλά, περίπου επτά, κοιμήθηκα πεινασμένος, δεν μου είχε τύχει ξανά.

Η παραμονή μου στη φυλακή έκανε καλό στην υγεία μου, νομίζω ότι βρήκα τον άνθρωπο που ήμουν πριν από αρκετά χρόνια. Ήταν ένα σκληρό μάθημα που με πλήγωσε, αλλά εκ των υστέρων είχε και θετικές επιπτώσεις.

Είχα χρόνο να σκεφτώ και αναγνώρισα τα λάθη που έκανα. Δεν είχα πάντα τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω μου, Αυτοί οι οκτώ μήνες με έχουν γλυκάνει. Θέλω να μείνω στο σωστό δρόμο. Έχω μια δεύτερη ευκαιρία, τώρα έχω το καθήκον να την εκμεταλλευτώ και να συμμορφωθώ με τις αρχές μου. Αυτή η παραμονή μού επέτρεψε να βρω τον εαυτό μου, με βοήθησε».

Σχετικά με το πώς πέρασε ο χρόνος του στη φυλακή: «Είχα το δικαίωμα για δύο επισκέψεις τον μήνα, αλλά κάποιες προσωπικότητες δεν επιτρεπόταν να έρθουν να με δουν. Για παράδειγμα, ο Γιούργκεν Κλοπ ήθελε να με επισκεφτεί. Επικοινωνήσαμε, αλλά τελικά δεν τον έφεραν, είναι πολύ γνωστός και στη φυλακή ήθελαν να αποφύγουν το υπερβολικό χάος.

Έγινα 55 ετών στις 22 Νοεμβρίου και αρκετοί συγκρατούμενοι συνεργάστηκαν για να μου προσφέρουν τρεις μικρές σοκολατένιες τούρτες που είχαν ιδιαίτερη γεύση. Έλαβα πολλά γράμματα κάθε μέρα από θαυμαστές, φίλους και πρώην τενίστες. Τα έχω διαβάσει όλα και θα απαντήσω σε όλα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αυτά τα γράμματα με βοήθησαν στην καθημερινότητά μου. Αυτό που με άγγιξε περισσότερο ήταν αυτό του Μίκαελ Στιχ (πρώην Νο.2 στον κόσμο). Τρεις σελίδες με πραγματικά συγκινητικές λέξεις. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκανε μια τόσο όμορφη χειρονομία».

Σχετικά με τη σχέση του με το χρήμα: «Από το 2012 ζω με τραπεζικά δάνεια, γιατί ζούσα πάνω από τις δυνατότητές μου όλα αυτά τα χρόνια. Όμως όλα αυτά έχουν πλέον τελειώσει.

Θέλω να μπορέσω να αγοράσω ξανά ένα διαμέρισμα και ένα αυτοκίνητο χωρίς δάνειο. Πίστευα για πάρα πολύ καιρό ότι μπορούσα να ζήσω όπως ζούσα όταν έπαιζα τένις στο υψηλότερο επίπεδο. Τώρα πρέπει να δώσω μεγαλύτερη προσοχή στη διαχείριση των περιουσιακών μου στοιχείων».

Σχετικά με την αποφυλάκισή του: «Αρχικά ήρθα στη Στουτγάρδη, όπου κανείς δεν με είδε εκτός από τους τελωνειακούς που μου ευχήθηκαν μια ασφαλή επιστροφή στη χώρα μου. Ήθελα να αποφύγω τους φωτογράφους, που με περίμεναν στο Μόναχο.

Πέρασα τη νύχτα με μερικούς φίλους σε ένα διαμέρισμα κοντά στη Χαϊδελβέργη. Ήπια μια μπύρα, την καλύτερη της ζωής μου.

Εκεί πέρασα όλη την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο πήγα στο Μονακό για να δω τους έμπιστους γιατρούς μου για να σταθώ ξανά στα πόδια μου, δεδομένου ότι μετά από οκτώ μήνες δυσκολευόμουν να περπατήσω σωστά.

Από τη Δευτέρα επέστρεψα στο να ζω όλο και πιο κανονικά. Είμαι στο Μόναχο σε ένα ξενοδοχείο και οι άνθρωποι που συναντώ μου εύχονται καλή τύχη, μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάποια κακία».

Σχετικά με το μέλλον: «Έχω μειώσει τον αριθμό των ανθρώπων στο περιβάλλον μου, για να έχω κοντά μου μόνο αυτούς που με αγαπούν πραγματικά. Το 2017 ξεκίνησα τα πάντα από το μηδέν ένα μακρύ ταξίδι για να εξασφαλίσω ένα πιο υγιές μέλλον.

Τους επόμενους μήνες θα ήθελα να πάω και να ζήσω στο εξωτερικό για να έχω μια πιο ήρεμη ζωή. Μου αρέσει το Ντουμπάι και το Μαϊάμι, όπου έχω ήδη ζήσει. Έχω αρκετές ιδέες. Σε κάθε περίπτωση, χαίρομαι που επέστρεψα στην κανονική ζωή. Τώρα θέλω να ταξιδέψω».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις