fbpx

Σακελλαρίδη-Ζαΐτσεβα 2-0: Στους “4” στα μονά του Μόναστιρ

Σακελλαρίδη-Ζαΐτσεβα 2-0: Στους “4” στα μονά του Μόναστιρ

Την πρόκριση στα ημιτελικά του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων πήρε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, αγωνιζόμενη στα μονά, το οποίο διεξάγεται στο Μόναστιρ της Τυνησίας.

Η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Κσένια Ζαΐτσεβα με 2-0 σετ (6-3, 6-0), μετά από μία ώρα και 14 λεπτά αγώνα, και πέρασε εμφατικά στον επόμενο γύρο.

Στο 1ο σετ, η Σαπφώ αν και βρέθηκε πίσω χάνοντας το εναρκτήριο game δεχόμενη break (1-0), κατάφερε να το πάρει πίσω στο αμέσως επόμενο (1-1), ενώ στη συνέχεια υπερασπίστηκε πρώτα το σερβίς της, και μετέπειτα πραγματοποίησε δεύτερο break, για να χτίσει διαφορά (3-1).

Με νέο break η Ρωσίδα αντίπαλός της μείωσε την απόσταση (3-2), αλλά η Σακελλαρίδη για 3η φορά θα σπάσει το σερβίς της Ζαΐτσεβα, ενώ στο 7ο game με ένα μεγάλο hold (9 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα), θα ανεβάσει τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της έως τότε (5-2).

Η Κσένια το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει προσωρινά, κρατώντας την Ελληνίδα στους δύο πόντους (5-3), μιας και στο 9ο και τελευταίο game η Σαπφώ με love game (40-0) θα βάλει τα θεμέλια της straight νίκης της (6-3).

Στο 2ο και τελευταίο σετ, με βάση την εξέλιξη της αναμέτρησης, η Σακελλαρίδη δεν έδωσε στιγμή περιθώρια διεκδίκησής του στην αντίπαλή της, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ένα αλάνθαστο σερί με 6/6 game, φτάνοντας συνολικά τα 6(!) break, ολοκληρώνοντας έτσι με επιτυχία τις αγωνιστικές της προσπάθειες (6-0).

Στον ημιτελικό του τουρνουά, η Σακελλαρίδη θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο είτε της Ζόνγκιου Λι, είτε της Φεντερίκα Ουργκέσι, με στόχο φυσικά μία θέση στον μεγάλο τελικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις