fbpx

Τις μεγαλύτερες και καλύτερες στιγμές του από το 2022 αποκάλυψε ο Αλκαράθ

Τις μεγαλύτερες και καλύτερες στιγμές του από το 2022 αποκάλυψε ο Αλκαράθ

Ο Κάρλος Αλκαράθ διάλεξε τις μεγαλύτερες και καλύτερες στιγμές του από μία σεζόν στην οποία πήρε τον πρώτο του τίτλο Γκραν Σλαμ και βρέθηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

 Το 2022 είναι μία χρονιά που ο Αλκαράθ θα έχει πολλά να θυμάται καθώς πήρε 5 τίτλους, περιλαμβανομένων 2 Masters και το US Open. Μετά από εκείνον τον θρίαμβο έγινε και ο νεότερος νούμερο 1 στην ιστορία της ATP και κράτησε αυτή τη θέση στο υπόλοιπο της σεζόν όντας και ο νεότερος που ολοκληρώνει μία χρονιά στην κορυφή.

 Ο ίδιος είπε ότι αυτή η πρώτη θέση στο τέλος της σεζόν ήταν το σημαντικότερο για εκείνον φέτος. «Σημαίνει πολλά για εμένα, το να παίρνω αυτό το τρόπαιο, για την πρώτη θέση του κόσμου, να είμαι ήδη μέρος της ιστορίας του τένις μαζί με πολλούς θρύλους, για εμένα είναι μία θαυμάσια αίσθηση».

 Στο US Open είχε μία εξαιρετική πορεία φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου, του πρώτου του Γκραν Σλαμ παίρνοντας τρεις νίκες στα 5 σετ. Αυτή η κατάκτηση του τίτλου στη Νέα Υόρκη χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο ως το καλύτερο πράγμα που του συνέβη φέτος. «Είναι τρελό για εμένα. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα πετύχω κάτι τέτοιο στα 19 μου, όλα ήρθαν πολύ γρήγορα. Για εμένα είναι απίστευτο, είναι κάτι που ονειρευόμουν από τότε που ήμουν παιδί, από τότε που άρχισα να παίζω τένις».

 Μία άλλη επιτυχία που ξεχώρισε μαζί με το US Open, ήταν η κατάκτηση του τίτλου στο όπεν της Μαδρίτης, εκεί όπου νίκησε τους Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Ζβέρεφ πανηγυρίζοντας μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του. Ξεχωριστή στιγμή για εκείνον το όπεν στο Μαϊάμι όπου ο προπονητής του, ο Χουάν Κάρλος Φερέρο, απουσίασε από την πορεία του προς τον τελικό εξαιτίας του θανάτου του πατέρα του ωστόσο έφτασε το βράδυ πριν τον τελικό για να τον δει να νικά τον Ρούουντ.

 «Ο Κάρλος είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο για εμένα. Από επαγγελματικής και προσωπικής πλευράς με βοηθάει πολύ. Όταν είμαστε μαζί, μιλάμε για τα πάντα στη ζωή, για το άθλημά μας, για το ποδόσφαιρο επίσης. Τον Χουάν Κάρλος τον θεωρώ προπονητή και φίλο επίσης οπότε μπορώ να του μιλάω για τα πάντα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις