fbpx

Σακελλαρίδη-Σαφάροβα 2-0: Πρόκριση στους “16” του Μόναστιρ

Σακελλαρίδη-Σαφάροβα 2-0: Πρόκριση στους “16” του Μόναστιρ

Την πρόκριση στους “16” του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων πήρε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, το οποίο διεξάγεται για μία ακόμα εβδομάδα στο Μόναστιρ της Τυνησίας.

Η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Ζντένα Σαφάροβα με 2-0 σετ (6-3, 6-3), μετά από μιάμιση ώρα παιχνιδιού, και συνεχίζει στον επόμενο γύρο της διεθνούς διοργάνωσης.

Στο 1ο σετ, η Σαπφώ έκανε ένα δυναμικό ξεκίνημα στο κορτ, κερδίζοντας τα πρώτα πέντε games, έχοντας στο ενδιάμεσο και 3 break, και έδειξε να “καθαρίζει” από νωρίς την αναμέτρηση (5-0).

Η 19χρονη Τσέχα αντίπαλός της απάντησε με δικό της σερί τριών κερδισμένων games, σβήνοντας τα δύο από τα τρία break, αλλά δεν αποσόβησε την απώλεια του σετ, μιας και στο 9ο game η Σακελλαρίδη της έσπασε ξανά το σερβίς, κρατώντας την στο 30 (6-3).

Στο 2ο και τελευταίο σετ, με βάση την εξέλιξη του αγώνα, η No. 310 της παγκόσμιας κατάταξης, αν και προηγήθηκε με άψογη υπεράσπιση του σερβίς της (1-0), είδε την Σαφάροβα να ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα και να πραγματοποιεί νέο σερί με 3 κερδισμένα games, για το πρώτο της προσπέρασμα στον αγώνα (3-1).

Η Σαπφώ όμως, πατώντας το γκάζι στην κρίσιμη στιγμή, έτρεξε νέο σερί, όπως και στο προγενέστερο σετ, και κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει, αλλά και να προσπεράσει την αντίπαλό της (5-3), για να ολοκληρώσει μάλιστα τις προσπάθειές της με love game (40-0) στο 9ο game, και να προκριθεί στην επόμενη φάση του τουρνουά (6-3).

Στους “16” η Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ζινγκάκ Ζίττακοτ και Λόλά Μάνταρελ, με φόνο την πρόκριση στης τελική 8αδα, ενώ υπενθυμίζουμε πως η Ελληνίδα μετά το εν λόγω τουρνουά θα ταξιδέψει στην Αυστραλία, για να συμμετάσχει στο επερχόμενο United Cup, με τα υπόλοιπα μέλη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αξίζει επίσης να προσθέσουμε, πως η Σαπφώ προέρχεται από τη 2η σερί κατάκτηση των διπλών του τουρνουά στο Μόναστιρ, και μία ακόμα διάκριση σίγουρα θα αύξανε τα επίπεδα ετοιμότητας και αυτοπεποίθησης ενόψει του United Cup.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις