fbpx

Back to back πρωταθλήτρια στα διπλά του Μόναστιρ η Σαπφώ Σακελλαρίδη

Back to back πρωταθλήτρια στα διπλά του Μόναστιρ η Σαπφώ Σακελλαρίδη

Τη δεύτερη σερί κατάκτηση του τίτλου στα διπλά του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων πανηγύρισε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, με παρτενέρ της αυτή τη φορά την Κιάρα Σολ, το οποίο διεξάγεται στο Μόναστιρ της Τυνησίας.

Το Ελληνοαμερικάνικο δίδυμο επικράτησε των Έμιλι Λιντ και Έρι Σιμίζου με 2-0 σετ (6-3, 6-3), μετά από μία ώρα και 15 λεπτά αγώνα, και κατέκτησαν δίκαια την κορυφή, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, η 19χρονη Ελληνίδα έφτασε και πάλι στην πρώτη θέση, με συμπαίκτριά της την Οάνα Γκαβρίλα.

Στο 1ο σετ, η ομάδα των Σαπφώ και Κιάρα ξεκίνησαν πολύ δυναμικά στο κορτ, πραγματοποιώντας σερί με 3 κερδισμένα games, αλλά και ένα break στο ενδιάμεσο, παίρνοντας τα ηνία της αναμέτρησης από νωρίς (3-0).

Οι αντίπαλές τους προσπάθησαν να επανέλθουν στη διεκδίκηση του σετ μέχρι το 7ο game, απαντώντας μάλιστα και στο break τους (4-3), αλλά Σακελλαρίδη και Σολ κατάφεραν να τον κατακτήσουν, αρχικά με 2ο break στο 8ο game, και στη συνέχεια με love game (6-3).

Στο 2ο και τελευταίο σετ, με βάση την εξέλιξη της αναμέτρησης, μπορεί η Λιντ και η Σιμίζου να προηγήθηκαν, αλλά η ομάδα της Σαπφούς απάντησε με νέο σερί, ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ, και χτίζοντας παράλληλα μια σταθερή διαφορά (3-1).

Οι τενίστριες από Αγγλία και Ιαπωνία μείωσαν εκ νέου, κατακτώντας στις λεπτομέρειες το 5ο game (3-2), όμως η διαφορά μεγάλωσε ξανά, έπειτα από love game, αλλά και νέο break των Σαπφώ και Κιάρα, “κλειδώνοντας” επί της ουσίας τη straight νίκη (5-2).

Τελευταία απάντηση των Έμιλι και Έρι ήταν να σπάσουν το σερβίς της Ελληνοαμερικάνικης δυάδας στο 8ο game (5-3), μιας και στο αμέσως επόμενο το δίδυμο Σακελλαρίδη και Σολ έσπασαν το σερβίς των αντιπάλων τους για 5η συνολική φορά στο ματς, και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις προσπάθειές τους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις