fbpx

Για τη φιλανθρωπική του δράση βραβεύτηκε ο Άντι Μάρεϊ

Για τη φιλανθρωπική του δράση βραβεύτηκε ο Άντι Μάρεϊ

Με το ανθρωπιστικό βραβείο που φέρει το όνομα του Άρθους Ας τιμήθηκε ο Άντι Μάρεϊ για την σημαντική του συνεισφορά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 Από την συμμετοχή του στο Ίντιαν Γουέλς το Μάρτιο, ο πρώην νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη έχει δωρίσει περισσότερα από 630.000 δολάρια που έχει πάρει σε χρηματικά έπαθλα στην πρωτοβουλία της UNICEF. Ο ίδιος, πρεσβευτής της UNICEF στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακολούθησε τα βήματα των Άντρε Άγκασι, Ρότζερ Φέντερερ και Αϊσάμ-Ουλ Χακ Κουρέσι καθώς έγινε ο 4ος παίκτης που παίρνει το βραβείο πάνω από μία φορά με την πρώτη να είναι το 2014.

 «Φάνηκε κάτι που θα μπορούσε να μου δώσει επιπλέον κίνητρο φέτος», είπε ο Μάρεϊ. «Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να δημιουργήσω λίγη προσοχή με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουν κι άλλοι. Είναι τιμή να παίρνω ξανά το βραβείο και είναι ωραίο να σε εκτιμούν. Το Φεβρουάριο αγωνιζόμουν στη Ντόχα και θυμάμαι να βλέπω ειδήσεις και υπήρχαν φήμες ότι κάτι θα συμβεί μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Λίγες ημέρες μετά έγινε η εισβολή και όλοι ανησυχούσαν. Ήταν αποκαρδιωτικές οι εικόνες με τα βομβαρδισμένα σπίτια και τις εκτοπισμένες οικογένειες. Λίγο μετά αποφάσισα ότι από το Ίντιαν Γουέλς και μετά θα δώριζα τα χρηματικά μου έπαθλα στην κίνηση της UNICEF και το ποσό ξεπέρασε τις 630.000 δολάρια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις