fbpx

Μπόσκοβιτς-Λάκη 0-2: Προκρίθηκε στους “8” του Μόναστιρ η Μιχαέλα

Μπόσκοβιτς-Λάκη 0-2: Προκρίθηκε στους “8” του Μόναστιρ η Μιχαέλα

Την πρόκριση στην προημιτελική φάση του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων πήρε η Μιχαέλα Λάκη, το οποίο διεξάγεται στο Μόναστιρ της Τυνησίας.

Η 17χρονο Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ της Λέα Μπόσκοβιτς (7-6(3), 6-3), μετά από μία ώρα και 48 λεπτά παιχνιδιού, και θα διεκδικήσει την είσοδό της στην τελική 4αδα.

Στο 1ο σετ, το παιχνίδι ήταν αρκετά αμφίρροπο, μιας και είχαμε αρκετά εναλλάξ προβαδίσματα, με το σκορ εν τέλει να φτάνει στο 6-6 στο 12o game, με αποτέλεσμα οι δύο τενίστριες να οδηγούνται στο tie-break. Εκεί, μετά από μία “μάχη” 12 λεπτών και 11 δευτερολέπτων, η Λάκη κατάφερε να επικρατήσει με επιμέρους σκορ 7-3, και να θέσει τις βάσεις για τη straight νίκη (7-6).

Στο 2ο και τελευταίο σετ, με βάση την εξέλιξη του ματς, αν και προηγήθηκε αρχικά η τενίστρια από την Κροατία, η Μιχαέλα ισοφάρισε και προσπέρασε με break στο 3ο game, για να πάρει εκ νέου τον έλεγχο της αναμέτρησης (2-1).

Η Μπόσκοβιτς ισοφάρισε στο 4ο game, απαντώντας στο break της Ελληνίδας, όμως η No. 671 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη, κάνοντας ένα σύντομο σερί με 3 κερδισμένα games, πραγματοποιώντας στο ενδιάμεσο και δύο νέο break (5-2).

Το μόνο που κατάφερε η Λέα ήταν να μειώσει προσωρινά την απόσταση στο 8ο game (5-3), καθώς στο αμέσως επόμενο η Λάκη κράτησε την αντίπαλό της στους δύο πόντους και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προσπάθειές της (6-3).

Ασφαλώς και είναι μια μεγάλη πρόκριση για τη νεαρή Ελληνίδα αθλήτρια, που πήρε “εκδίκηση” απέναντι στην Μπόσκοβιτς, μιας και είχε ηττηθεί από την συγκεκριμένη πριν μία εβδομάδα, στα πλαίσια του 2ου γύρου της ίδιας διοργάνωσης.

Στους “8”, η Λάκη θα βρεθεί αντιμέτωπη στο κορτ με την 22χρονο Γαλλίδα, αλλά και No. 327 της παγκόσμιας κατάταξης, Αλίς Ρόμπ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις