fbpx

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Αυτό είναι το μυστικό για να παίξεις καλό τένις»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Αυτό είναι το μυστικό για να παίξεις καλό τένις»

Την άποψή του, για το τι χρειάζεται κάποιος για να παίξει καλό τένις, κατέθεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε στο παιχνίδι του με τον Ράφα Ναδάλ και στην επική ανατροπή απέναντι στον Ισπανό στο Australian Open του 2021 όπου αν και βρέθηκε πίσω με 0-2 set στη συνέχεια κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-2

«Μετά από δύο set πίσω κατάλαβα τι έκανα λάθος», είπε σε συνέντευξη που παρέθεσε στο RebBull.com.

«Θυμάμαι ότι είπα στον εαυτό μου να κάνω υπομονή, να περιμένω, να απολαμβάνω το κάθε λεπτό που περνάει στο παιχνίδι. Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν μια από τις καλύτερες ανατροπές που έχω κάνει στην καριέρα μου μέχρι στιγμής.»

«Ένιωθα ότι ήμουν σε ένα κλουβί και κάποιος αποφάσισε να το ξεκλειδώσει. Ξαφνικά ένιωσα ελεύθερος. Κάθε απόφαση που έπαιρνα ήταν σωστή. Είναι αυτό που μου αρέσει να αποκαλώ ρυθμό. Μπόρεσα να βρω αυτόν το ρυθμό μειώνοντας τις προσδοκίες μου.»

«Ήταν ένας καθαρός αγώνας. Ήταν βασανιστικό τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά. Δεν νομίζω ότι έχω παίξει ποτέ σε τόσο υψηλό πνευματικό επίπεδο. Όλα ξαφνικά είχαν νόημα. Είναι σαν ναρκωτικό όταν μπορείς να το βιώσεις, σε πάει σε άλλο επίπεδο. Δεν παίζεις πλέον με τις ικανότητές σου, αλλά με την ψυχή σου.»

Όσο για τη συζήτηση που είχε με τον ψυχολόγο του για το πως μπορεί να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση πιο συχνά στα παιχνίδια του, ο Τσιτσιπάς είπε: «Η απάντηση παραδόξως είναι ότι πρέπει να αφεθείς.»

«Δεν μπορεί να σκεφτείς ότι θέλεις να είσαι σε αυτόν το ρυθμό, δεν θα γίνει ποτέ. Συμβαίνει σταδιακά και συσσωρεύεται. Είναι μια κορύφωση που φτάνεις όταν σταματάς να σκέφτεσαι υπερβολικά. Τότε απλά ενεργείς χρησιμοποιώντας περισσότερο το ένστικτό σου.» 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις