fbpx

Σιμίζου-Λάκη 1-2: Πρόκριση στους “16” του Μόναστιρ για την Μιχαέλα

Σιμίζου-Λάκη 1-2: Πρόκριση στους “16” του Μόναστιρ για την Μιχαέλα

Την πρόκριση στους “16” του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων πήρε η Μιχαέλα Λάκη, το οποίο φιλοξενείται στο Μόναστιρ της Τυνησίας.

Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με ανατροπή στα σετ της Έρι Σιμίζου (2-6, 6-2, 7-5), μετά από δύο ώρες και 11 λεπτά και συνεχίζει κανονικά στη διοργάνωση.

Στο 1ο σετ, η 24χρονη Γιαπωνέζα τενίστρια ξεκίνησε πατώντας καλύτερα στο κορτ, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με break και εν συνεχεία να υπερασπιστεί το σερβίς της, για να χτίσει ασφαλής απόσταση (2-0). Η Λάκη απάντησε στο 3ο game, αλλά η Σιμίζου διεύρυνε περαιτέρω το προβάδισμα της στα επόμενα, έχοντας στο ενδιάμεσο και νέο break (4-1).

Τελευταία απάντηση της Μιχαέλας στο σετ ήταν να σπάσει για πρώτη φορά το σερβίς της αντιπάλου της στο 6ο game για να μειώσει προσωρινά (4-2), μιας και η Έρι με νέα δύο κερδισμένα games το έκλεισε στο 6-2.

Στο 2ο σετ, το παιχνίδι έμοιαζε αρκετά ισορροπημένο μέχρι και το 4ο game (2-2), με την Ελληνίδα όμως να ξεκινάει τη δική της αντεπίθεση, και με ένα καθοριστικό σερί τεσσάρων κερδισμένων games, αλλά και δύο break στο ενδιάμεσο, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση των σετ, οδηγώντας την αναμέτρηση σε 3ο και τελευταίο (6-2).

Εκεί, ενώ η Γιαπωνέζα έδειχνε να έχει τον έλεγχο μέχρι και το 6ο game, διατηρώντας σταθερό προβάδισμα στα δύο games (3-1, 4-2), η No. 671 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε με νέο σερί να την φτάσει, αλλά και να την προσπεράσει στο 9ο game (5-4), παίρνοντας εκείνη το μομέντουμ.

Η Σιμίζου ισοφάρισε εκ νέου στο 10ο game, αλλά η Μιχαέλα με περίσσια ψυχραιμία υπερασπίστηκε το σερβίς της στο αμέσως επόμενο, κρατώντας την αντίπαλό της στο 15, ενώ ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της με νέο break, για να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο (7-5).

Στη φάση των “16” του Μόναστιρ, η Λάκη θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Λέα Μπόσκοβιτς και Ξένια Ζαϊτσέβα, με φόντο μία θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις