fbpx

Ποσπέλοβα-Χριστοφή 1-2: Στους “16” της Τουρκίας η Ελένη

Ποσπέλοβα-Χριστοφή 1-2: Στους “16” της Τουρκίας η Ελένη

Την πρόκριση στον 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό του ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων πήρε η Ελένη Χριστοφή, το οποίο διεξάγεται στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-1 σετ της Αλεξάνδρας Ποσπέλοβα (7-5, 4-6, 6-1), μετά από 2 ώρες και 43 λεπτά αναμέτρησης, και συνεχίζει κανονικά στη διοργάνωση.

Στο 1ο σετ, δεν είχαμε κανένα break από τις δύο πλευρές μέχρι και το 10ο game, με τις δύο παίκτριες να διατηρούν στο ακέραιο τις ισορροπίες (5-5). Στο 11ο όμως game, η Ελένη έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της, για να διασφαλίσει στη χειρότερη το tie-break, το οποίο εν τέλει δεν ήρθε, μιας και με love game (40-0) έκλεισε το σετ με το υπέρ της 7-5.

Στο 2ο σετ, η Χριστοφή μπορεί να ξεκίνησε καλύτερα, πραγματοποιώντας νέο love game στο σερβίς της Ποσπέλοβα, όμως η 24χρονη Ρωσίδα απάντησε με δικό της break στο 2ο game, ενώ στο αμέσως επόμενο, με ένα hold διάρκειας 7 λεπτών και 50 δευτερολέπτων, κατάφερε να προηγηθεί (2-1).

Η Ελληνίδα ισοφάρισε στο 4ο game, αλλά με ένα κομβικό σερί με 3 κερδισμένα games, η Ποσπέλοβα πήρε διαφορά ασφαλείας (5-2). Τελευταία απάντηση στο σετ από την No. 759 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν να μειώσει αισθητά τη διαφορά μέχρι το 9ο game (5-4), αλλά η Ρωσίδα κατάφερε να το κλείσει στο αμέσως επόμενο, με το 3ο προσωπικό της break στον αγώνα.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, είδαμε έναν επιθετικό “μονόλογο” της Χριστοφής, μιας και πραγματοποίησε ένα καθοριστικό σερί με 5 κερδισμένα games, για να κλειδώσει επί της ουσίας τη νίκη και την πρόκριση στους “16”. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει η Αλεξάνδρα ήταν να σπάσει το σερβίς της Ελληνίδας στο 6ο game, αλλά μικρή σημασία είχε αυτό, μιας και στο αμέσως επόμενο η Ελένη έκανε το 7ο(!) break της στον αγώνα και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προσπάθειές της.

Στον επόμενο γύρο, η Χριστοφή θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης Αναστασίγια Κωνσταντίνοβα Σομπόλεβα-Άντα Πιεστρζίνσκα, με φόντο μία θέση στα προημιτελικά του τουρνουά της γειτονικής χώρας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις