fbpx

Γκαβρίλα-Σακελλαρίδη 1-2: Πέρασε τους “16” του Μόναστιρ η Σαπφώ

Γκαβρίλα-Σακελλαρίδη 1-2: Πέρασε τους “16” του Μόναστιρ η Σαπφώ

Την πρόκριση στους “16” του ITF Pro τουρνουά πήρε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, το οποίο διεξάγεται στο Μόναστιρ της Τυνησίας.

Η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Οάνα Γκαβρίλα με 2-1 στα σετ (6-1, 4-6, 6-4), μετά από 2 ώρες και 35 λεπτά και συνεχίζει στη διοργάνωση.

Στο 1ο σετ, αν και η 24χρονη Ρουμάνα τενίστρια προηγήθηκε, κρατώντας την Σαπφώ στο 15, η Ελληνίδα με ένα εντυπωσιακό 6/6 στα games, κάνοντας στο ενδιάμεσο δηλαδή 3 break, έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση της (6-1).

Στο 2ο σετ, οι ισορροπίες άλλαξαν, καθώς η No. 500 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να σπάσει το σερβίς της Σακελλαρίδη στο εναρκτήριο game, η Σαπφώ απάντησε με δικό της break, με την Ρουμάνα να κάνει ξανά το ίδιο και στο 3ο game, ενώ στο αμέσως επόμενο υπερασπίστηκε το σερβίς της, για να αυξήσει τη διαφορά.

Από εκείνο το σημείο και μετά δεν είχαμε νέο σπάσιμο σε κάποιο από τα σερβίς των τενιστριών, με αποτέλεσμα η Γκαβρίλα να φτάσει στην ισοφάριση των σετ, οδηγώντας έτσι την αναμέτρηση σε 3ο και καθοριστικό (6-4).

Εκεί το ντέρμπι συνεχίστηκε κανονικά, μιας και η No. 310 της παγκόσμιας κατάταξης ξεκίνησε με love game (40-0), για να την ισοφαρίσει η Οάνα με ένα hold διάρκειας 15(!) λεπτών και 40 δευτερολέπτων (1-1).

Η “μάχη” συνεχίστηκε με 6 break εκατέρωθεν, φτάνοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-4, ώστε στο κρίσιμο σημείο η Σαπφώ να υπερασπιστεί άψογα το σερβίς της, και εν συνεχεία να ολοκληρώσει τις προσπάθειές της με νέο break, κλείνοντας έτσι το σετ στο 6-4.

Μεγάλη πρόκριση της Σαπφούς κόντρα στην πολύ καλή της φίλη, αλλά και προ εβδομάδας συμπαίκτρια της στα διπλά της ίδιας διοργάνωσης, με την οποία έφτασαν και στην κατάκτηση του τίτλου.

Στη φάση των “16” η Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει την 20χρονη Ιταλίδα, αλλά και No. 425 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντιλέττα Κερουμπίνι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις