fbpx

Σακελλαρίδης-Λάμπλινγκ 2-1: Πρόκριση με ανατροπή στους “16” του Μόναστιρ για τον Στέφανο

Σακελλαρίδης-Λάμπλινγκ 2-1: Πρόκριση με ανατροπή στους “16” του Μόναστιρ για τον Στέφανο

Την πρόκριση στη φάση των “16” του ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων, που διεξάγεται στο Μόναστιρ της Τυνησίας, πήρε ο Στέφανος Σακελλαρίδης.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε του Ράφαελ Λάμπλινγκ με 2-1 στα σετ (4-6, 6-3, 6-4), μετά από 2 ώρες και 53 λεπτά αγώνα, και συνεχίζει κανονικά στη διεθνή διοργάνωση.

Στο 1ο σετ, το παιχνίδι έμοιαζε ισορροπημένο μέχρι και το 7ο game, με τον Στέφανο να υπολείπεται ενός game του Γάλλου αντιπάλου του (4-3), αλλά παρόλα αυτά να διεκδικεί κανονικά την κατάκτησή του. Με δύο καθοριστικά μεγάλης διάρκειας hold, ο Λάμπλινγκ κατάφερε να κλείσει το σετ (6-4), και να πάρει προβάδισμα ενόψει της συνέχειας.

Στο 2ο σετ, ο No. 1 της ITF κατάφερε να ξεκινήσει αρκετά δυναμικά στο κορτ, με δύο άψογες υπερασπίσεις στο σερβίς του, αλλά και ένα break, για να χτίσει διαφορά (3-0). Ο Ράφαελ κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά σε μικρότερα επίπεδα, μέχρι και το 8ο game (5-3), αλλά στο αμέσως επόμενο ο Σακελλαρίδης κατάφερε να πάρει στις λεπτομέρειες το κρίσιμο set point του (μετά από 5 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα), και να οδηγήσει την αναμέτρηση σε 3ο και τελευταίο σετ (6-3).

Εκεί, αν και ο No. 892 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να προηγηθεί, κρατώντας τον Στέφανο στον έναν πόντο (1-0), ο Έλληνας τενίστας απάντησε με νέο καθοριστικό σερί με 3 κερδισμένα games, και ένα ακόμα break στο ενδιάμεσο, για να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης (3-1). Ο Λάμπλινγκ κατάφερε να φτάσει μέχρι και στην ισοφάριση στο 8ο games (4-4), αλλά ο Σακελλαρίδης έκανε break στο κρίσιμο 9ο game, και έκλεισε το σετ στο αμέσως επόμενο με άψογη υπεράσπιση του σερβίς του, για να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Στον επόμενο γύρο, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σαμίρ Χάμζα Ρέγκιουιγκ (Αλγερία) και Εμίλλιεν Βοϊζιν (Γαλλία), με φόντο μία θέση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις