fbpx

Με την Tennis Australia τα έβαλε (ξανά) ο Κύργιος

Με την Tennis Australia τα έβαλε (ξανά) ο Κύργιος

Ο Νικ Κύργιος τα έβαλε με την ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας η οποία αποφάσισε ότι η Άσλεϊ Μπάρτι θα έπαιρνε το μετάλλιο Νιούκομπ για 5η φορά στην καριέρα της.

 Η Αυστραλή πήρε τον τίτλο σε απλό και διπλό στην Αδελαϊδα στην αρχή της χρονιάς προτού πάρει τον τίτλο στο Γκραν Σλαμ της χώρας της χωρίς να χάσει σετ μέχρι και τον τελικό. Η πρώην νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη προκάλεσε σοκ με την ανακοίνωσή της να αποχωρήσει από το άθλημα το Μάρτιο ωστόσο πήρε τη διάκριση από την ομοσπονδία της χώρας της επικρατώντας του Κύργιος και της Άιλα Τομλιάνοβιτς.

 Ο Κύργιος, που έφτασε στον τελικό του Γουίμπλεντον τον Ιούλιο και έκανε δικό του τον τίτλο στα διπλά του Αυστραλιανού Όπεν με τον Θανάση Κοκκινάκη, ξέσπασε την οργή του στο Instagram επειδή δεν πήρε το βραβείο. «Κανένας σεβασμός, δεν δίνω…δεκάρα», έγραψε στο story του. Ο ίδιος ανέβασε και ένα γράφημα συγκρίνοντας τις νίκες του με εκείνες της Μπάρτι φέτος όπου ο Αυστραλός προηγείται με 4-3 στους τίτλους ενώ στις νίκες είχε 61 έναντι 14 της Μπάρτι.

 Η Μπάρτι από την πλευρά της δήλωσε ευτυχισμένη για τη βράβευσή της. «Βρίσκομαι εδώ με μεγάλη υπερηφάνεια γνωρίζοντας ότι εκπλήρωσα όλα όσα ήθελα σε αυτό το όμορφο άθλημα που μου έφερε πολλά περισσότερα από όσα είχα ποτέ ονειρευτεί», είπε. «Προφανώς είναι ένας υπέροχος τρόπος για εμένα να ολοκληρώνω αυτό το απίστευτο ταξίδι. Είναι το ταξίδι μίας ζωής, το ταξίδι που κυνήγησα τα όνειρά μου και εξερεύνησα όσα ήταν πιθανά σε αυτό τον κόσμο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις