fbpx

Λάκη-Σαφάροβα 2-0: Προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Μόναστιρ η Μιχαέλα

Λάκη-Σαφάροβα 2-0: Προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Μόναστιρ η Μιχαέλα

Την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων, που διεξάγεται στο Μόναστιρ της Τυνησίας, πήρε η Μιχαέλα Λάκη.

Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ της Ζντέν Σαφάροβα (7-6(3)-7-5), μετά από μία ώρα και 59 λεπτά αγώνα, και συνεχίζει στο βασικό ταμπλό της διοργάνωσης.

Στο 1ο σετ, η Λάκη, αν και ξεκίνησε δυναμικά με δύο break, παίρνοντας πρώτη προβάδισμα στην αναμέτρηση (1-0, 2-1), είδε την Τσέχα αντίπαλό της να απαντάει με τον ίδιο τρόπο, αλλά και να παίρνει κεφάλι στο σκορ στο 5ο game (3-2).

Ακολούθησε ένα σύντομο σερί με 3 κερδισμένα games για την Μιχαέλα που πέρασε ξανά μπροστά (5-3), η Ζντένα έφτασε στην ισοφάριση τόσο στο 10ο game, όσο και στο 12ο, και έτσι το ματς οδηγήθηκε στο tie-break (6-6). Εκεί, μετά από 14 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο, η Λάκη επικράτησε με επιμέρους σκορ 7-3, και έβαλε τις βάσεις για τη straight νίκη.

Στο 2ο και τελευταίο σετ, με βάση την εξέλιξη του αγώνα, η Τσέχα τενίστρια είχε τον έλεγχο μέχρι και το 6ο game της αναμέτρησης, έχοντας μόνο αυτή break μέχρι στιγμής (4-2), αλλά η Ελληνίδα βρήκε το σθένος να κάνει νέο σερί, απαντώντας παράλληλα στο break της αντιπάλου της, για να περάσει εκ νέου μπροστά (5-4).

Η Σαφάροβα το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια ήταν να ισοφαρίσει προσωρινά σε 5-5, με ένα hold διάρκειας 7 λεπτών και 28 δευτερολέπτων, μιας και η Λάκη πήρε το κομβικό 11ο game, έχοντας τη λύση του tie-break στη χειρότερη, το οποίο εν τέλει δε χρειάστηκε, αφού έσπασε για ακόμα μία φορά το σερβίς της Σαφάροβα, για να ολοκληρώσει με επιτυχία τις προσπάθειές της (7-5).

Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό του τουρνουά, η Λάκη θα αντιμετωπίσει την 24χρονη Έρι Σιμίζου από την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις