fbpx

Φέντερερ: «Θεωρούσα απίθανο να κυριαρχήσω όπως ο Σουμάχερ και ο Γουντς»

Φέντερερ: «Θεωρούσα απίθανο να κυριαρχήσω όπως ο Σουμάχερ και ο Γουντς»

Ο Ρότζερ Φέντερερ παραδέχεται ότι θεωρούσε απίθανη την περίπτωση να μείνει στην κορυφή για τόσο πολύ καιρό όπως έκαναν στα αθλήματα τους ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο Τάιγκερ Γουντς.

 Κάτοχος 20 Γκραν Σλαμ τίτλων ο Ελβετός αποσύρθηκε από τη δράση σε ηλικία 41 ετών τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Laver Cup μετά από περισσότερες από 2 δεκαετίες στο χώρο επεκτείνοντας τα όρια του αθλήματός όπως τα αγαπημένα του αθλητικά ινδάλματα.

 Ο Μίκαελ Σουμάχερ πήρε επτά παγκόσμια πρωταθλήματα στη F1 με τη Benetton και τη Ferrari μεταξύ 1994 και 2004 παίρνοντας τον τελευταίο του τίτλο σε ηλικία 35 ετών. Αργότερα επέστρεψε στη δράση με τη Mercedes και αγωνίστηκε τρεις σεζόν με τη γερμανική ομάδα, την περίοδο 2010-2012, παίρνοντας ένα βάθρο στην τελευταία του σεζόν σε ηλικία 43 ετών.

 Ο Γουντς κυριάρχησε στον κόσμο του γκολφ από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 ωστόσο η μεγαλύτερή του επιτυχία ίσως να ήταν στο Μάστερς του 2019 όταν ξεπέρασε τον τραυματισμό και τις προσδοκίες και πήρε το πράσινο σακάκι για 5η φορά σε ηλικία 43 ετών.

 «Καθώς μεγάλωνα, είχα τον Μίκαελ Σουμάχερ ως ίνδαλμα ο οποίος ήταν στην κορυφή για τόσο πολύ καιρό. Το ίδιο με τον Τάιγκερ Γουντς», είπε ο Φέντερερ. «Πάντα πίστευα ότι ήταν απίθανο να το κάνω κι εγώ, να μείνω στην κορυφή για τόσο καιρό και να έχω αυτή τη θέληση. Τώρα ο κόσμος με ρωτάει πως το έκανα. Απαντώ ότι είναι φυσιολογικό. Απλά πηγαίνεις εκεί, το κάνεις ξανά και προσπαθείς να νικήσεις και ξανά πάλι. Είναι ευχάριστο οπότε συνεχίζεις να το κάνεις. Όλοι θα ήθελαν να είναι στη θέση σου, σωστά; Έχεις και την αποστολή να εκπροσωπείς με καλό τρόπο το άθλημα και να το απολαμβάνεις για όσο κρατάει. Ένιωσα ξεζουμισμένος σαν λεμόνι, μέχρι την τελευταία σταγόνα και δοκίμασα για το καλύτερο μέχρι το τέλος και ήταν απίστευτο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις