fbpx

Κάρλος Αλκαράθ: «Θα χάσω την κορυφή, αλλά στόχος μου είναι να την ξανακερδίσω»

Κάρλος Αλκαράθ: «Θα χάσω την κορυφή, αλλά στόχος μου είναι να την ξανακερδίσω»

Άκρως εντυπωσιασμένος με το γεγονός ότι βρίσκεται στο No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης εμφανίστηκε ο Κάρλος Αλκαράθ, σε δηλώσεις του στο Arab News.

Ο 21χρονος Ισπανός τενίστας δήλωσε πως δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ακόμα το μέγεθος της επιτυχίας του, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως δύσκολα θα παραμείνει εκεί, μιας και ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.

Επίσης μίλησε και για την Ίγκα Σφιόντεκ, που έχει εδραιωθεί εδώ και καιρό στην πρώτη θέση της κατάταξης της WTA, θαυμάζοντας κατά κύριο λόγο το επίτευγμά της, αλλά και τις επιδόσεις της στο κορτ.

«Ακόμα μου φαίνεται σαν όνειρο. Παρόλο που σκεφτόμουν συχνά πως θα ήταν να είμαι στο Νο.1 του κόσμου παλιότερα, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως βρίσκομαι σ’ αυτή τη θέση», είπε ο Κάρλος Αλκαράθ.

«Αναρωτιέμαι αν το ζω όντως ή αν είναι όνειρο. Είναι κάτι που πρέπει να συνειδητοποιήσω κάποια στιγμή. Έπαιξα σε πολλά τουρνουά και δεν είχα χρόνο να επεξεργαστώ αυτό που συνέβη στο US Open. Πάντως σίγουρα δεν με άλλαξε καθόλου αυτή η επιτυχία.

Όλοι θέλουν να φτάσουν στο Νο.1 του κόσμου, το έχω αισθανθεί έντονα αυτό μετά το US Open, όλοι θέλουν να με κερδίσουν πολύ περισσότερο από πριν, πρέπει να είμαι προετοιμασμένος γι’ αυτό.

Η Σφιόντεκ έκανε μια απίθανη χρονιά, έκανε ρεκόρ με σερί νίκες και είναι υπέροχο αυτό που κάνει. Θα ήθελα να γίνω σαν κι εκείνη, να μην χάσω δηλαδή το Νο.1, αλλά αυτό είναι σχεδόν απίθανο. Θα το χάσω, αλλά ο στόχος μου είναι να προσπαθήσω να το ξανακερδίσω και να μείνω στην κορυφή για όσες περισσότερες εβδομάδες μπορέσω».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις