fbpx

Πέρασε στον τελικό στα διπλά του Μόναστιρ η Σαπφώ Σακελλαρίδη

Πέρασε στον τελικό στα διπλά του Μόναστιρ η Σαπφώ Σακελλαρίδη

Στον τελικό στα διπλά του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Μόναστιρ της Τυνησίας πήρε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, με παρτενέρ της την Οάνα Γκαβρίλα.

Η ομάδα της 19χρονης Ελληνίδας τενίστριας κατάφερε να επικρατήσει της συμπατριώτισσάς της, Μιχαέλα Λάκη, και της Λόριν Τζον Μπαπτίστα με 2-0 σετ (6-1, 6-3), μετά από 58 λεπτά παιχνιδιού, και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης.

Στο 1ο σετ, μπορεί η Λάκη με την Μπαπτίστα να προηγήθηκαν, κρατώντας τις αντίπαλές της στους δύο πόντους (1-0), όμως στη συνέχεια Σαπφώ και Οάνα δεν συνάντησαν κάποια αντίσταση, και τρέχοντας ένα σερί με 6 στα 6 games, αλλά και 3 break στο ενδιάμεσο, έκλεισαν εμφατικά την πρώτη “στροφή” του παιχνιδιού (6-1).

Στο 2ο σετ, το παιχνίδι έμοιαζε πιο ισορροπημένο, συγκριτικά με το προγενέστερο, καθώς μέχρι το 4ο game το ματς ήταν ισόπαλο (2-2). Σακελλαρίδη και Γκαβρίλα πήραν εκ νέου προβάδισμα, με μία άψογη υπεράσπιση του σερβίς τους, αλλά και το 4ο ομαδικό break τους στο 6ο game (4-2), και επί της ουσίας έθεσαν τις βάσεις για τη straight επικράτηση.

Τελευταία απάντηση της δυάδας της Μιχαέλας ήταν να μειώσουν προσωρινά στο αμέσως επόμενο game με break (4-3), το οποίο απαντήθηκε άμεσα από τις No. 225 και 273 της παγκόσμιας κατάταξης (5-3), ενώ ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους με love game στο τέλος (6-3).

Στον τελικό, Σακελλαρίδη και Γκαβρίλα θα αντιμετωπίσουν τις Ντιλέττα Κερουμπίνι και Όλγα Χέλμι, με στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις