fbpx

Πρόστιμο 820.000 λιρών στην LTA από την ATP

Πρόστιμο 820.000 λιρών στην LTA από την ATP

Με πρόστιμο 820.000 λιρών τιμωρήθηκε η LTA από την ATP για την απαγόρευση σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να πάρουν μέρος στα τουρνουά της στο γρασίδι. Η ποινή αυτή δεν είναι η πρώτη καθώς η WTA έχει ήδη κάνει το ίδιο στην LTA και το All England Lawn Tennis Club, που διοργανώνει το Γουίμπλεντον, για την απαγόρευση σε Ρωσίδες και Λευκορωσίδες να πάρουν μέρος στα τουρνουά του περασμένου καλοκαιριού.

 Η LTA από την πλευρά της προχώρησε σε μία ανακοίνωση σε έντονο ύφος, κατηγορώντας την ATP για την έλλειψη συμπάθειας για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία ενώ δείχνει επίσης να μην κατανοεί τις μοναδικές συνθήκες υπό τις οποίες ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις.

 «H LTA είναι βαθιά απογοητευμένη από αυτή την εξέλιξη. Η ΑTP στα ευρήματά της δεν έδειξε την παραμικρή αναγνώριση των ξεχωριστών περιστάσεων που δημιουργήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ATP φάνηκε να θεωρεί το θέμα ως ευθεία παραβίαση των κανόνων της, δείχνοντας απίστευτη έλλειψη συμπάθειας για την κατάσταση στην Ουκρανία και σαφώς δεν κατανοεί τις ξεχωριστές συνθήκες που αντιμετώπισε η LTA».

 Η LTA στην συνέχεια της ανακοίνωσής της τονίζει το πρόβλημα που δημιουργείται με το πρόστιμο καθώς επηρεάζεται η ικανότητά της να φιλοξενεί τουρνουά και να εξελίξει το άθλημα στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Η οικονομική επίπτωση με το πρόστιμο από την ATP και την WTA θα είναι μεγάλη αναφορικά με την ικανότητά μας να φιλοξενούμε και να αναπτύσσουμε το τένις σε αυτή τη χώρα. Για παράδειγμα, είχαμε την πρόθεση να διοργανώσουμε κάποια τουρνουά επιπέδου ATP Challenger ώστε να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στους παίκτες που βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη, στο πρώτο τρίμηνο του 2023, τώρα δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε, ειδικά με το ενδεχόμενο νέου γύρου προστίμων».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις