fbpx

Λάκη-Αμπρόσιο 2-1: Πρόκριση με ανατροπή στον 2ο γύρο του Μόναστιρ για την Μιχαέλα

Λάκη-Αμπρόσιο 2-1: Πρόκριση με ανατροπή στον 2ο γύρο του Μόναστιρ για την Μιχαέλα

Πρόκριση με ανατροπή στον 2ο γύρο του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων η Μιχαέλα Λάκη, το οποίο φιλοξενείται στο Μόναστιρ της Τυνησίας.

Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε με 2-1 σετ την Σίλβια Αμπρόσιο (6(6)-7, 6-4, 6-3) μετά από 2 ώρες και 59 λεπτά αγώνα, και συνεχίζει εμφατικά στη διοργάνωση.

Στο 1ο σετ, αν και προηγήθηκε η Ελληνίδα στο εναρκτήριο game (1-0), η Γερμανίδα απάντησε με 5 κερδισμένα games, για να θέσει τις βάσεις της κατάκτησής του (5-1). Η Λάκη κατάφερε να αντρέψει την κατάσταση, απαντώντας σε όλα τα break, αλλά και με σωστές υπερασπίσεις των σερβίς της (5-5), οδήγησε το ματς στο tie-break (6-6), αλλά εκεί ηττήθηκε μετά από 17 λεπτά(!) και 15 δευτερόλεπτα με επιμέρους σκορ 8-6 υπέρ της Σίλβια.

Στο 2ο σετ, η No. 589 μπήκε αρκετά δυνατά στο κορτ, κερδίζοντας τα πρώτα τρία games (3-0), ενώ μέχρι και το 5ο game κράτησε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα (4-1). Η Λάκη όμως, κατάφερε εκ νέου να ολοκληρώσει μία εντυπωσιακή επιστροφή στο παιχνίδι, καθώς όχι μόνο ισοφάρισε αυτή τη φορά, αλλά πήρε και το προβάδισμα στο 9ο game (5-4), για να ισοφαρίσει στα σετ στο αμέσως επόμενο με love game (40-0).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, η Μιχαέλα διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα, με την Αμπρόσιο να βρίσκει τον τρόπο όμως είτε να ισοφαρίζει, είτε να μένει στο ένα game διαφορά, μέχρι και το 7ο game (4-3). Στο αμέσως επόμενο, η No. 656 κατάφερε με νέο love game να πάρει διαφορά ασφαλείας από την αντίπαλό της (5-3), και στο 9ο να ολοκληρώσει μία πολύ μεγάλη νίκη, κρατώντας την Γερμανίδα στους δύο πόντους (6-3).

Στον 2ο γύρο, η Λάκη θα βρει από την αντίθετη μεριά του φιλέ την 23χρονη τενίστρια από την Κροατία, και No. 257 της παγκόσμιας κατάταξης, Λέα Μπόσκοβιτς, με φόντο μία θέση στα προημιτελικά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις