fbpx

Χωρίς νέα μεγάλη αλλαγή στην σωματοδομή του ο Αλκαράθ τη νέα σεζόν

Χωρίς νέα μεγάλη αλλαγή στην σωματοδομή του ο Αλκαράθ τη νέα σεζόν

Ο γυμναστής του Κάρλος Αλκαράθ δεν περιμένει από τον νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη να μεταμορφωθεί ξανά στην κενή περίοδο όπως έγινε την περασμένη σεζόν. Ο 19χρονος Αλκαράθ ήταν συγκλονιστικός το 2022 παίρνοντας 5 τίτλους εκ των οποίων οι 2 ήταν σε Μάστερς και ένας σε Γκραν Σλαμ και συγκεκριμένα στο US Open. Ο ίδιος έγινε ο νεότερος νούμερο 1 κόσμου στην ιστορία της ATP και επίσης ο νεότερος που ολοκλήρωσε τη χρονιά στην κορυφή.

 Ο ίδιος απουσίασε από το ATP Finals εξαιτίας τραυματισμού στους κοιλιακούς και πλέον προετοιμάζεται για το Αυστραλιανό Όπεν του 2023 ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή στο Mubadala World  Tennis Championship στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που αρχίζει στις 16 Δεκεμβρίου.

 Σε ερώτηση για την αποθεραπεία του Αλκαράθ, ο γυμναστής του, Αλμπέρτο Γιέδο, είπε στη Marca: «Οι τελευταίες εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί και όλα πηγαίνουν καλά. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα ασχοληθούμε στη δύναμη, το καρδιαγγειακό κομμάτι και στη δουλειά για την αποτροπή τραυματισμών με ασκήσεις που θα ενισχύσουν τη δύναμη. Μετά το τουρνουά επίδειξης στο Άμπου Ντάμπι, βασικό μας μέλημα θα είναι το τένις και η εκρηκτικότητα».

 Ο Αλκαράθ φάνηκε μεταμορφωμένος στην αρχή της περασμένης σεζόν και ήταν πολύ διαφορετικός οπτικά στο Αυστραλιανό Όεν του 2022 με σαφώς μεγαλύτερο μυϊκό όγκο. Τα χέρια του ιδιαίτερα έδειξαν ικανά να παράγουν πολύ περισσότερη δύναμη θυμίζοντας το πρότυπό του, τον Ράφαελ Ναδάλ, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για τη μετάβαση ενός παίκτη από το επίπεδο ενός αγοριού σε εκείνο ενός άνδρα. Ο Γιέδο πάντως δεν περιμένει να συμβεί κάτι ανάλογο μέσα στον επόμενο μήνα. «Η σωματική αλλαγή δεν θα είναι όπως πριν ενάμιση χρόνο. Ο Αλκαράθ προσέχει τη διατροφή του και συχνά ζυγίζεται για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για το 2023, του αρέσει να γνωρίζει το ποσοστό λίπους και της μυικής του μάζας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις