fbpx

Σταν Βαβρίνκα: «Οφείλω πολλά στον Φέντερερ»

Σταν Βαβρίνκα: «Οφείλω πολλά στον Φέντερερ»

Ο Σταν Βαβρίνκα δηλώνει ότι οφείλει πολλά στον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος τον πήρε υπό την προστασία του σαν ένας μεγάλος αδερφός.

 Βανρίνκα και Φέντερερ πήραν το χρυσό μετάλλιο στα διπλά ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο ενώ έφτασαν και στην κατάκτηση του τίτλου στο Davis Cup για την Ελβετία το 2014. Ο Φέντερερ είχε φτάσει τους 17 τίτλους Γκραν Σλαμ όταν ο Βαβρίνκα πήρε τον πρώτο του στο Αυστραλιανό όπεν του 2014. Ο Stan the Man πήρε άλλους 2, στο γαλλικό όπεν του 2015 και στο US Open του 2016 με τον Φέντερερ να έχει μεγάλη επίδραση στην καριέρα του.

 «Όταν έφτασα, ο Ρότζερ ήταν ήδη στην κορυφή του παιχνιδιού του, με πήρε υπό την προστασία του σαν ένας μεγάλος αδερφός», είπε στο Canal+. «Με βοήθησε, προπονηθήκαμε πολύ μαζί. Ήμουν αρκετά τυχερός που κατάφερα να δουλέψω πολύ μαζί του, στις προπονήσεις και στα τουρνουά. Στο Davis Cup, μοιραστήκαμε πολλά πράγματα. Στην συνέχεια γίναμε φίλοι. Ήμασταν στο ίδιο επίπεδο, όχι στην καριέρα μας αλλά στην συμπεριφορά μας και στην αμοιβαία μας στήριξη».

 «Του οφείλω πολλά στην καριέρα μου. Υπήρξαν σημαντικά πράγματα. Μεγάλωσα και βελτιώθηκα χάρη σε εκείνον. Με βοήθησε πολύ. Χάρη σε εκείνον πήρα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και το Davis Cup, αυτοί οι 2 είναι οι μεγαλύτεροι τίτλοι στην καριέρα μου».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις