fbpx

Στη Λάρισα διεξήχθη η Ημερίδα για την εξέλιξη των αθλητών προσχολικής ηλικίας (pics)

Στη Λάρισα διεξήχθη η Ημερίδα για την εξέλιξη των αθλητών προσχολικής ηλικίας (pics)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα «Η εξέλιξη των αθλητών σε στάδια ανάπτυξης ΜΠΛΕ επίπεδο προσχολικής ηλικίας (Ηλικίες 3-6 ετών)», στην Ε΄ Ένωση, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου Ο.Α Αντισφαίριση και Ζωή-Tennislife στη Λάρισα.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της ειδικότητας αντισφαίρισης του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, και φυσικά της Ε’ Ένωσης.

Τόσο το θεωρητικό, όσο και το πρακτικό μέρος της ημερίδας παρακολούθησαν 42 προπονητές και φοιτητές των ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις βασικές αρχές της δομής ενός αποτελεσματικού προγράμματος τένις για παιδιά προσχολικής ηλικίας, σύμφωνα με τα επίσημα παγκόσμια πρότυπα της παγκόσμιας ομοσπονδίας αντισφαίρισης (ITF).

Στην ημερίδα μίλησε ο Δημήτριος Μίζιος, που είναι εκπαιδευτικός ΠΕ11 πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , Ομοσπονδιακός προπονητής και ο Δημήτριος Παπαδημητρίου, που είναι διδάσκων της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων-ειδικότητα τένις, ο οποίος και παρουσίασε τις βασικές παραμέτρους για την διεξαγωγή ενός πετυχημένου πρωταθλήματος τένις για παιδιά κάτω των 12 ετών, με στόχο την μεγιστοποίηση του χρόνου παιχνιδιού, την άντληση ικανοποίησης των συμμετεχόντων από πλήθος παράπλευρων δραστηριοτήτων για αθλητές, γονείς και συνοδούς.

Στόχος της ημερίδας να εφοδιάσει τους συναδέλφους προπονητές με αναβαθμισμένες γνώσεις για τις κυρίαρχες τάσεις στην διδακτική μεθοδολογία, εφαρμόζοντας τις σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στο γήπεδο με καινοτόμες μορφές διδασκαλίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις