fbpx

Αυστραλιανό Όπεν: Απών ο Γκαέλ Μονφίς

Αυστραλιανό Όπεν: Απών ο Γκαέλ Μονφίς

Ο Γκαέλ Μονφίς επιβεβαίωσε ότι θα απουσιάσει από το προσεχές Αυστραλιανό Όπεν αξιοποιώντας την προστατευμένη κατάταξή του για το Ρολάν Γκαρός. Ο ίδιος έκανε την έκπληξη φτάνοντας στα προημιτελικά της Μελβούρνης φέτος προτού αποκλειστεί από τον Ματέο Μπερετίνι στα 5 σετ ωστόσο μέσα στη χρονιά έχει εμφανιστεί μόλις σε 8 τουρνουά εξαιτίας τραυματισμού.

 Έχοντας υποβληθεί σε επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα απουσίασε από το γαλλικό όπεν και το Γουίμπλεντον προτού επιστρέψει για την σεζόν των σκληρών κορτ στη βόρεια Αμερική. Η επιστροφή του ωστόσο αποδείχθηκε βραχύβια καθώς αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το ματς στα προημιτελικά του καναδικού όπεν απέναντι στον Βρετανό Τζακ Ντρέιπερ τον Αύγουστο.

 Μιλώντας για την επόμενη χρονιά, ο Μονφίς, που πρόσφατα έγινε πατέρας για πρώτη φορά, είπε ότι δεν θα αγωνιστεί στην Αυστραλία και ότι ένας από τους πρωταρχικούς του στόχους είναι να ετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. «Πιστεύω ότι ξέρετε ότι υπάρχει προστατευμένη κατάταξη όταν δεν παίζεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μηνών. Γνωρίζω ότι για να την έχω δεν θα πρέπει να παίξω στο Αυστραλιανό όπεν ώστε να συμπληρώσω τους 6 μήνες που απαιτούνται και αυτή είναι η απόφασή μου. Το 2023 είναι μία σημαντική χρονιά για εμένα, μία μεταβατική χρονιά, η μετάβαση από τους τραυματισμούς μου στο γεγονός ότι προσπαθώ να είμαι ανταγωνιστικός ώστε να προκριθώ στο Παρίσι το 2024. Ελπίζω ότι εκείνη η χρονιά δεν θα είναι η τελευταία μου αλλά ίσως να είναι η επόμενη».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις