fbpx

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ευκαιρία να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό στη Σαουδική Αραβία» (vid)

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ευκαιρία να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό στη Σαουδική Αραβία» (vid)

Αρκετά φιλόδοξος και έτοιμος για νέες προκλήσεις εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του τουρνουά επίδειξης Diriyah Tennis Cup, που θα λάβει χώρα στη Σαουδική Αραβία, το χρονικό διάστημα 08-10/12.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, αλλά και No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης, μίλησε για το επερχόμενο τουρνουά, αλλά και το τι σημαίνει για τον ίδιο η συμμετοχή του. Αναφέρθηκε στη σεζόν που πέρασε, στη σπουδαιότητα μιας καλής προετοιμασίας για τον ίδιο, αλλά και για τα περιθώρια προσωπικής του βελτίωσης, λέγοντας παράλληλα και μία ατάκα του “θρυλικού” Ρότζερ Φέντερερ.

«Είμαι χαρούμενος που γίνεται ένα τόσο μεγάλο τουρνουά σαν κι αυτό στην καρδιά της Σαουδικής Αραβίας. Δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν αυτή την όμορφη χώρα και την πλούσια κληρονομιά και κουλτούρα που έχει», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Για μένα είναι μια ευκαιρία να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό και το γεγονός ότι θα παίξω για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία σημαίνει πολλά για μένα. Γνωρίζω πως ο κόσμος στη Σαουδική Αραβία δεν έχει την ευκαιρία να βλέπει πολύ συχνά τένις, οπότε θα δώσω το καλύτερο που μπορώ και κοιτάξω να το ευχαριστηθώ.

Ήταν μια καλή σεζόν για μένα, είχα κάποια καλά αποτελέσματα, είχα συνέπεια, κέρδισα κάποιους τίτλους και το πιο σημαντικό απ’ όλα, ένιωθα καλά το σώμα μου. Αυτό ήταν το βασικότερο σ’ αυτή τη χρονιά και φυσικά κατάφερα να το συνδυάσω με μερικές καλές εμφανίσεις».

Σχετικά με την προετοιμασία του, είπε: «Θα είναι μια πολύ καλή προετοιμασία για μένα. Οι περισσότεροι παίκτες επέλεξαν να μείνουν για λίγες μέρες μακριά από το τένις. Για μένα είναι σημαντικό να παίξω κάποιους αγώνες πριν πάω στην Αυστραλία».

Σχετικά με τα περιθώρια βελτίωσής του, αλλά και τον Ρότζερ Φέντερερ, είπε: «Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ σκληρά και ψάχνω κάθε λεπτομέρεια για να βρω τι πρέπει να κάνω και να βελτιώσω στο παιχνίδι μου.

Στα καλύτερά του χρόνια ο Ρότζερ ήταν ασταμάτητος και θυμάμαι πριν πολλά χρόνια να λέει πως αν δεν αλλάξεις κάτι στο παιχνίδι σου, οι αντίπαλοί σου θα καταλάβουν τις κινήσεις σου και δεν θα είσαι πια το ίδιο αποτελεσματικός».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις