fbpx

Maia Open: Στα ημιτελικά στο διπλό της Πορτογαλίας ο Πέτρος Τσιτσιπάς

Maia Open: Στα ημιτελικά στο διπλό της Πορτογαλίας ο Πέτρος Τσιτσιπάς

Προκρίθηκε στα ημιτελικά στο διπλό του Maia Open της Πορτογαλίας ο Πέτρος Τσιτσιπάς, με παρτενέρ του τον Ολλανδό Σιμ Βέρμπεκ.

Η ομάδα του 22χρονου Έλληνα τενίστα επικράτησε των “γηπεδούχων” Φραντσίσκο Ρότσα και Ενρίκε Ρότσα με 2-0 σετ (6-3, 6-3), έπειτα από μία ώρα και 10 λεπτά παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ, στα δύο πρώτα games αμφότερες οι ομάδες υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους (1-1), για να κάνουν το πρώτο break Πέτρος και Σιμ, και να αυξήσουν στη συνέχεια το προβάδισμά τους, κρατώντας τους αντιπάλους στους στο 15 (3-1).

Έπειτα δεν ακολούθησε κάποιο break μέχρι και το 8ο game, με τη διαφορά να παραμένει στα ίδια επίπεδα (5-3), για να σπάσει για 2η φορά το σερβίς των Πορτογάλων η ομάδα του Τσιτσιπά, και να κλείσει το σετ στο 6-3.

Στο 2ο και τελευταίο σετ, με βάση την έκβαση της αναμέτρησης, οι δύο πλευρές είχαν από κοινού τον έλεγχο στο σερβίς τους μέχρι και το 5ο game (3-2), για να κάνει ένα ακόμα break η ομάδα του Πέτρου στο αμέσως επόμενο, αποκτώντας έτσι ολοφάνερο προβάδισμα (4-2).

Στο 6ο game, Τσιτσιπάς και Βέρμπεκ χρειάστηκαν μόλις ένα break point για να αυξήσουν κι’ άλλο τη διαφορά (5-2), και παρόλο το ότι έμεινα στον έναν πόντο στο 8ο game, στο 9ο και τελευταίο με love game (40-0) ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη straight νίκη τους (6-2).

Στους “4” της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσουν τους νικητές από την αναμέτρηση Νούνο Μπόρχες/Φραντσίσκο Καμπράλ και Χάιμ Φάρια/Ντουάρτε Βάλε, με φόντο μία θέση στον τελικό της Ιβηρικής χερσονήσου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις